Komentara: 12
Pregleda: 21916

Pušten u rad Kontakt centar 024

10.11.2011. u 15:23h
Izvor: RTV Yueco
Pušten u rad Kontakt centar 024

Ukoliko imate problem u svom komšiluku, a mislite da taj problem može rešiti Gradska uprava, Komunalna policija ili neko od Javnih preduzeća, možete se obartiti Konkat centru 024. Operateri centra će primiti vašu predstavku, proslediti je nadležnima na rešavanje, a vi ćete dobiti povratnu informaciju o tome da li je i kako problem koji imate rešen. Kontak centar 024 radi od 7 do 19 časova, postojaće i noćno dežurstvo za probleme iz nadležnosti Komunalne policije, a problem ili sugestiju možete da prijavite na pet različitih načina.

Putem “Kontakt centra 024”, građani mogu da postave pitanja i prijave probleme iz svih oblasti u nadležnosti lokalne samouprave. Građani mogu kontaktirati centar putem Telefona na broj: 024 / 626 – 999, SMS-a na broj: 069 / 626 – 999, Web strane Grada Subotice subotica.rs, E-mail adrese: kontaktcentar@subotica.rs, kao i lično na šalteru “Kontakt centra 024” u prostorijama uslužnog centra Gradske uprave Subotica.

U cilju uspostavljanja bolje komunikacije lokalne samouprave sa građanima, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata koji doprinose ujednačavanju stepena razvijenosti jedinica lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine u toku 2010. godine. Subotički kontakt centar je otvoren zahvaljujući tom projektu, a njegovo otvaranje su zajednički finansirali Grad Subotica sa jednom četvrtinom i Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju sa tri četvrtine potrebnih sredstava u ukupnom iznosu od 2.430.800 dinara. Ovo je ukupno 19 Kontakt centar otvoren u Vojvodini.

Kontakt centar 024 radi od 7 do 19 časova, radiće i u noćnom režimu za probleme koje odmah može rešiti Komunalna policija, a u njemu radi šest dosadašnjih radnika Gradske uprave. Komunikacija centra i građana je trojezična. Operateri će primati predstavke građana i prosleđivati na nadležne adrese u Gradskoj upravi ili javnim preduzećima. Sam građanin će biti obavešten o tome kada je predmet prosleđen i kada predmet bude rešen, odnosno zaključen.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 21916
Povezana vest
Povezane teme
kontakt centar Subotica kontakt centar 024 komunalna policija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.