Komentara: 2
Pregleda: 2590

U toku sanacija vrtića "Pčelica", mališani kreću od oktobra

15.09.2021. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Radovi na sanaciji vrtića "Pčelica" u Aleksandrovu, koji je letos zahvatio požar i u delu objekta načinio veliku materijanu štetu, trenutno su u toku i, po najavama iz Predškolske ustanove "Naša radost", trebalo bi da budu završeni do kraja meseca. Međutim, 30 mališana koji su upisani u ovaj vrtić do tada će biti kod kuće, te roditelji moraju da se snalaze oko njihovog čuvanja.
U toku sanacija vrtića "Pčelica", mališani kreću od oktobra

Jaslena grupa koja broji 30 mališana 1. septembra se spremala da po prvi put krene u vrtić "Pčelica" u Aleksandrovu. Međutim, 31. avgusta roditelji su, kako nam predočava Bojana, majka devojčice koja je trebalo da krene u vrtić, dobili obaveštenje od "Naše radosti" da se polazak odlaže do daljeg, sve dok se sanacija objekta ne završi.

- Nismo imali sastanak sa vaspitačima, to smo čekali i čekali, ali ništa i tek nam je 31. avgusta javljeno da deca ne kreću u vrtić. Poslednje obaveštenje koje smo dobili je da je 1. oktobra planiran završetak radova. Pošto smo mi, roditelji, u stalnoj komunikaciji i imamo jednu mamu koja živi preko puta vrtića, a ja tuda prolazim svako jutro kad idem na posao, mi ne vidimo da tamo ima nekoga i da se nešto radi, pa nas zanima kada misle da uopšte počnu radove na vrtiću? Šta da radimo sa decom za to vreme i koliko će potrajati odlaganje njihovog polaska - pita se Bojana.

Za to vreme, njena ćerka, kao i ostali mališani, već su 15 dana kod kuće, pa roditelji moraju da se snalaze za njihovo čuvanje. Kako dodaje naša sagovornica, problem je napravilo i to što je obaveštenje stiglo dan pre polaska u vrtić, zbog čega mnogi roditelji nisu imali dovoljno vremena da obezbede čuvanje deteta.

- Mi imamo dedu da je čuva, ali sad je i to problem, jer je i on opet počeo da radi i ne znamo da li će više moći. Muž i ja smo koristili bolovanja, pretpostavljam da je tako i sa drugim roditeljima. Neke mame, koje su počinjale da rade, imale su samo za jednu nedelju rešenje za čuvanje deteta, a za ostalo ne znam kako se snalaze - objašnjava Bojana, navodeći da je problem mogao da se reši obezbeđivanjem privremenog smeštaja za ovu decu. - Kad smo konkurisali za vrtić, mogli smo da konkurišemo na više mesta i mi smo, na primer, konkurisali još i za vrtiće na Prozivci i Beogradskom putu. Mogli su privremeno da je tamo smeste, dok se vrtić ne završi i onda da je prebace ovde.

U toku sanacija vrtića "Pčelica", mališani kreću od oktobraIz Predškolske ustanove "Naša radost" kažu da radovi u vrtiću "Pčelica" teku punom parom, te da je do sada završena jedna prostorija, dok se druga trenutno sanira. Kako objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor ustanove, radovi su počeli nešto kasnije zbog toga što nije bilo slobodnih građevinskih radnika tokom letnje sezone, kada je inače velika potražnja za majstorima, te da je to odložilo početak sanacije.

- Prva soba je već završena, radi se druga i danas skidamo i sređujemo radijatore i prozore. Zaista se radi punom parom, najbrže što se može i kada se završe ovi radovi, slede ispitivanja cele elektro mreže. Kada se ispitaju sve mreže, dozvolu za rad će izdati Grad, jer je to njihov objekat, mi smo samo korisnici. Ne mogu precizno da kažem kada će sve to biti realizovano, jer ne zavisi sve od nas, već i od majstora, kojom brzinom ćemo dobiti zamenu prozora, svetiljki, kablova i svega što treba da bi objekat bio bezbedan. Molimo roditelje za strpljenje i trudićemo se da sve završimo do kraja meseca, pa da možemo da primimo decu od 1. oktobra - kaže Vojnić.

Na pitanje da li su ova deca mogla privremeno da se smeste u druge vrtiće, poput godinu dana starijih mališana koji privremeno borave u vrtiću "Mala Alisa", tehnički direktor objašnjava da to nije bilo moguće zbog programa obavezne adaptacije, koji moraju da prođu svi roditelji sa decom koja po prvi put kreću u vrtić.

- Nismo hteli da ih uvodimo u "Malu Alisu" ili neke druge vrtiće, zato što treba da se prođe adaptacija. To je bio najveći problem, jer u prvo vreme, roditelji treba da dolaze sa decom u vrtić dok se ona ne adaptiraju na novi prostor, drugu decu i vaspitače, a to nije moguće izvesti u "Maloj Alisi" - ističe Vojnić, poručujući da roditelji mogu i da obiđu radove na vrtiću. - Zainteresovani roditelji, koji žele da vide kako teku radovi na sanaciji objekta "Pčelica", mogu da se obrate ustanovi i mi ćemo rado za njihova dva-tri predstavnika organizovati obilazak vrtića i odgovoriti na sva njihova pitanja.

U toku sanacija vrtića "Pčelica", mališani kreću od oktobraBilo kakav problem da imaju, Vojnić poručuje da roditelji uvek najpre treba da se obrate predškolskoj ustanovi, koja im za sva pitanja stoji na raspolaganju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2590

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.