Komentara: 14
Pregleda: 9709

Izgoreo veliki deo vrtića „Pčelica“ u Aleksandrovu

12.07.2021. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Izgoreo veliki deo vrtića „Pčelica“ u Aleksandrovu

Požar koji je minulog vikenda buknuo u vrtiću „Pčelica“ u Aleksandrovu odneo je veliki deo objekta. Pretpostavlja se da je uzrok požara udar groma tokom nevremena koje je naš grad pogodilo u petak uveče.

- Pretpostavka je da došlo do udara groma i da je tinjalo sa spoljne jedinice klima uređaja, te da je tako prenet na unutrašnjost objekta. Požar je izbio u subotu u kasnim satima, srećom, to su odmah primetili zaposleni u mesnoj zajednici i brzo reagovali. Ali on je bio intenzivan i načinjena je velika šteta, došlo je do nagorevanja dve prostorije, a zahvaljujući brzoj reakciji ljudi iz mesne zajednice i vatrogasaca nije izgoreo ceo objekat - objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU „Naša radost“. - Istraga je u toku i, kada završi protivpožarno odeljenje, znaćemo šta se tačno dogodilo.

Izgoreo veliki deo vrtića „Pčelica“ u AleksandrovuVojnić dodaje da je proveren gromobran i da je on ispravan, kao i da nisu pronađene „viljuške“ u utičnicama, što znači da su svi tehnički uređaji bili pogašeni.

- Osiguravajuće društvo radi procenu štete, ali ona je sigurno velika. Vrtić je u ovom objektu od 2019, kada je taj deo mesne zajednice potpuno rekonstruisan. Objekat je izgrađen potpuno nov, sa svom tehničkom dokumentacijom i tehničkim prijemom i to je jedan od retkih novih objekata - dodaje Vojnić. - Sanacija objekta će sigurno potrajati, potrebno je okrečiti ceo objekat, zameniti nameštaj i tehničke uređaje, napukla stakla na prozorima. Ići ćemo po ubrzanim procedurama javnih nabavki, što je moguće kada su u pitanju elementarne nepogode, i trudićemo se da što brže sve završimo.

Izgoreo veliki deo vrtića „Pčelica“ u Aleksandrovu

Do tada će oko 50 mališana, u dve jaslene grupe, biti premešteni u vrtić „Mala Alisa“, stotinjak metara dalje od objekta koji je trenutno neuslovan.

- Naišli smo na razumevanje roditelja, a mi ćemo dati sve od sebe da se objekat što pre ponovo stavi u funkciju - poručuje Vojnić.

Izgoreo veliki deo vrtića „Pčelica“ u Aleksandrovu

Vrtić deli objekat sa Mesnom zajednicom Aleksandrovo. Jutros smo zatekli radnu atmosferu u delu koji pripada MZ, čistile su se prostorije od posledica požara koji je zahvatio deo objekta.

- Velika je sreća da se požar nije proširio na našu stranu. Dele nas samo jedna staklena vrata, a da je išao dalje, mogao je vrlo lako da zahvati gasni kotao. Bolje i da ne razmišljamo šta se tada moglo dogoditi - priča nam sagovornica iz MZ Aleksandrovo.

Izgoreo veliki deo vrtića „Pčelica“ u Aleksandrovu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 9709

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.