Komentara: 2
Pregleda: 2953

Vrtić u Aleksandrovu ponovo radi

11.10.2021. u 16:56h
Izvor: TV Subotica
Vrtić "Pčelica" u naselju Aleksandrovo ponovo je počeo s radom 1. oktobra, nakon pauze od skoro tri meseca, koja je bila prouzrokovana požarom.
Vrtić u Aleksandrovu ponovo radi

Požar koji je u julu zahvatio objekat vrtića "Pčelica" posledica je udara groma, podseća tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša radost", Veljko Vojnić. Prema izveštaju vatrogasaca, nakon udara groma instalacije spoljne klime su tinjale, a potom se i zapalile. Dve prostorije su bile direktno zahvaćene plamenom, koji se proširio po celom objektu. Ovo se desilo po završetku radnog vremena, te je požar kasnije lokalizovan i, iako je brzo ugašen, naneo je veliku štetu, zbog koje je vrtić morao da se renovira.

- Najveći problem je bio što su instalacije i oklopi kućišta raznih uređaja koje imamo goreli, i to je razvilo veliku količinu čađi i masnoće, tako da je objekat izgledao kao da ste ušli u tunel, toliko je sve bilo nagorelo i začađeno. Velika je šteta, mogu da kažem milionska - objašnjava Vojnić.

Vrtić u Aleksandrovu ponovo radiDosta vremena je bilo potrebno da se sanira objekat, pogotovo da se očisti čađ iz nameštaja i igračaka, te da se ukloni i zameni sve ono što je izgorelo, dodaje Vojnić. Vrtić sada radi nesmetano, sve je odrađeno prema planu, iako je na početku radova bilo teško pronaći odgovarajuće zanatlije, ali i to je uspešno rešeno, kažu iz "Naše radosti".

 - Čak su delovi zidova morali da budu uklonjeni i zamenjeni novim oblogama. Jedan deo stolarije je morao da se zameni, sva stakla su popucala, sva rasvetna tela su bila zahvaćena, budući da je vreo vazduh bio na plafonu, tako da smo morali kompletne instalacije da menjamo, rasvetu, utikače i deo nameštaja, ali mogu da kažem da je sve sređeno, da smo održali reč i da je zvanično objekat počeo da radi 1. oktobra, ali su deca došla u ponedeljak - zaključuje Vojnić.

Vrtić u Aleksandrovu pohađa oko 60 mališana.

Vrtić u Aleksandrovu ponovo radi

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2953

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.