Komentara: 21
Pregleda: 12466
Video

U Subotici ukupno 51 zaražena osoba, epidemiološka situacija stabilna

05.05.2020. u 14:04h > 15:41
Izvor: Subotica.com
U Subotici ukupno 51 zaražena osoba, epidemiološka situacija stabilna

Na današnji dan u Subotici ima ukupno 51 potvrđeni slučaj zaraze kovid-19 virusom. Kako smo ranije javili dve osobe su izgubile život usled posledica obolenja novim virusom, 62-godišnja Subotičanka i 46-godišnji Bajmočanin. U Bačkoj Topoli je juče evidentiran jedan slučaj zaraze. Trenutno pod merom samoizolacije u Subotici je još 120 osoba, u Bačkoj Topoli 21.

- Epidemiološka situacija na teritoriji Subotice je stabilna. Kada je reč o broju novoobolelih taj trend je u opadanju, a broj testiranih se povećava u skladu sa preporukom republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19 – izjavio je danas, obraćajući se javnosti, komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban.

Korona virus u Srbiji je prvi put potvrđen 6. marta u Subotici, kod 43-godišnjeg muškarca iz Bačke Topole, koji je posle nepune tri nedelje provedene u Kliničkom centru Vojvodine izlečen, vratio se u svoj grad i dobro se oseća.

Najnoviji podaci nam govore da je u Srbiji 9.557 potvrđenih slučajeva zaraze, 1.574 su izlečeni, a 197 građana je izgubilo život, zvanično od posledica korona zaraze. Od početka epidemije u našoj državi je testirano 106.461 osoba.

Kako je u nedelju veče najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u sredu će Skupština Srbije usvojiti odluku, što će značiti da se već od četvrtka ukidaju vanredno stanje, odnosno policijski čas. Nezvanična informacija glasi da će Krizni štab preporučiti da ukidanje mere zabrane kretanja od četvrtka bude i za starije od 65 godina, uz preporuke za ponašanje u skladu sa situacijom.

Od ponedeljka je nastavljena relaksacija mera u borbi protiv epidemije korona virusa, otvoreni su ugostiteljski objekti, nešto ranije uslužne i zanatske radnje, od 8. maja počinju sa radom tržni centri, a od 11. maja je najavljen rad vrtića, vrlo brzo i nastavak sportskih takmičenja. U ponedeljak je postepeno krenuo železnički transport putnika Od naredne sedmice se očekuje i fazno uvođenje gradskog autobuskog saobraćaja.

- U skladu sa mogućnostima,  angažovaćemo što veći broj autobusa u cilju što redovnijeg odvijanja prevoza putnika – saopštio je gradonačelnik. - Ovo je prva faza, a dalje relaksiranje i otvaranje autobuskih linija će zavisiti od epidemiološke procene.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 12466

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.