Komentara: 59
Pregleda: 29379

Vanredno stanje i policijski čas predloženi da se ukinu od četvrtka

03.05.2020. u 23:12h > 23:48
Izvor: Subotica.com
Vanredno stanje u Srbiji, a samim time i policijski čas, najverovatnije biće ukinuti od četvrtka, saopštio je večeras predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Granice će se postepeno otvarati.
Vanredno stanje i policijski čas predloženi da se ukinu od četvrtka

Po poslednjim podacima, u Srbiji je potvrđeno 102 novoobolela, ukupno od 9.464 od 6. marta. Do 15 časova danas preminule su još četiri osobe, ukupno 193, a izlečena je ukupno 1.551 osoba. U Srbiji je ukupno testirano 101.911 građana. Poslednja zvanična informacija od 27. aprila glasi da je u Subotici 49 potvrđenih slučajeva, a jedna osoba je preminula od posledica zaraze kovid virusom.

Prilikom večerašnjeg gostovanja na televiziji "Pink" predsednik Srbije je rekao da su se stekli uslovi za ukidanje vanrednog stanja i policijskog časa, te da očekuje da će se to desiti narednih dana.

- Imali smo dva uslova, da imamo sedam dana ispod 5 odsto zaraženih od broja testiranih i da imamo značajno manji broj ljudi na respiratorima. Imamo stečene uslove za ukidanje policijskog časa. - rekao je Aleksandar Vučić - Sutra dobijamo obrazloženo mišljenje Ministarstva odbrane, sledi zaključak vlade i uz supotpise na Đurđevdan (sreda) očekujemo da ćemo to ozvaničiti, a već u četvrtak da više nemamo policijski čas.

Vanredno stanje i policijski čas predloženi da se ukinu od četvrtka

Epidemiolog prof. dr Predrag Kon rekao je da i dalje ostaje proglašena epidemija od posebnog značaja i pandemija, te i da važe mere zabrana okupljanja i rada škola.

- Nama ostaje i dalje mogućnost da imamo vanredne mere. Ukidanje vanrednog stanja znači samo ukidanje policijskog časa, a sve ostalo se vraća na početak. Za ovo vanredno stanje mislim da je dalo rezultate koji će se tek analizirati - istakao je dr Kon.

Nešto ranije doktor Goran Stevanović sa Infektivne klinike prokomentarisao je da će ukidanje policijskog časa zavisiti od nekoliko faktora, a da je pre svega potrebno još nekoliko dana da broj novoobolelih bude nizak.

Za otvaranje granica Vučić je najavio da će to pitanje morati da se rešava postepeno, pošto je to kompleksna tema koja ne zavisi samo od Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 59
Pregleda: 29379

Povezane vesti

Povezane teme

Aleksandar Vučić

vanredno stanje

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.