Komentara: 24
Pregleda: 13755
Video
Foto

U Subotici 47 zaraženih osoba, sve veći broj izlečenih

22.04.2020. u 16:02h > 17:51
Izvor: Subotica.com
Na teritoriji Grada Subotice po poslednjim informacijama 47 osoba je zaraženo novim korona virusom, što je od četvrtka uvećanje za dve osoba. Juče, posle 84-časovne zabrane kretanjam primetna je bila velika gužva na ulicama našeg grada, a od juče ujutro je aktivno i trgovanje na zelenim pijacama.
U Subotici 47 zaraženih osoba, sve veći broj izlečenih

Za poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 3.281 osoba, od kojih su 224 pozitivne, tako da je u našoj državi zabeleženo ukupno 7.114 potvrđenih slučajeva zaraze, dok je 1025 ljudi izlečeno. Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da po najnovijim informacijama Subotica ima 47 osoba sa potvrđenim slučajem infekcije. Po poslednjem preseku od 22. aprila, na teritoriji Grada Subotice pod obaveznom merom samoizolacije se nalazi 279 lica, dok je u Bačkoj Topoli taj broj 45.

- Svedoci smo da se trend pada broja pozitivnih u Vojvodini nastavlja, a takva epidemiološka situacija prati i Suboticu, jer je sa današnjim danom taj broj 47, ali raste broj izlečenih - rekao je gradonačelnik Bogdan Laban i dodao da osim jedne osobe od ranije, više nema preminulih, ističući da je značajna činjenica da u subotičkim domovima za stare nema zaraženih.

I Pokrajinska vlada saopštila je juče da broj obolelih od kovid-19 virusa u Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 100, a u Opštoj bolnici u Pančevu 144 pacijenata. Istovremeno, u privremenoj izolacionoj bolnici na "Novosadskom sajmu", predviđenoj za obolele sa lakšom kliničkom slikom, smešteno je 165, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu 40 pacijenata.

- U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, i na teritoriji AP Vojvodine od juče važi ublažavanje mera zaštite od virusa kovid-19, ali se na građane apeluje da se i dalje ponašaju odgovorno i primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava - poručuju iz Pokrajinske vlade.

ZELENE PIJACE OD JUČE OTVORENE ZA TRGOVANJE

Sve pijace u nadležnosti AD "Tržnica" i JKP "Subotičke pijace" od juče su otvorene za građane, koji su posle tačno mesec dana ponovo došli u priliku da se snabdeju svežim voćem, povrćem i drugim namirnicama sa tezgi.

U Subotici 47 zaraženih osoba, sve veći broj izlečenih

U Subotici 47 zaraženih osoba, sve veći broj izlečenih

Gradonačelnik Subotice i komadant Gradskog štaba za vanredne situacije, poručio je da zaštitne opreme, kao i dezinfekcionih sredstava neophodnih medicinskim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Grada Subotice ima u dovoljnim količinama i  da su obezbeđene su rezerve za nesmetan rad medicinskog i nemedicinskog osoblja i u narednom periodu.

- Svi kontakt centri nesmetano funkcionišu i u punoj meri ispunjajaju svoju namenu, a podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama penzionerima nesmetano teče. Gradski štab nastaviće da prati situaciju i da prilagođava svoje mere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom slikom - saopštio je Laban i još jednom apelovao na građane da se pridržavaju svih mera, bez izuzetka, ističući da je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

POSTEPENO SE OTVARAJU TRGOVINSKE, USLUŽNE I ZANATSKE DELATNOSTI

Pored pijaca, utorak nam je doneo i kraj 84-časovne zabrane izlaska na javnu površinu, a ujedno i omogućio nastavak rada poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čistionica, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo, odnosno knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Takođe od juče, građani stariji od 65 godina moći će utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata. Oni će svojih pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do 1 čas iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Izvor: Subotica.com
Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca Šetnja Suboticom i obilazak zelenih pijaca
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 13755

Povezane vesti

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.