Komentara: 20
Pregleda: 27061

Od posledica zaraze koronom preminuo vojnik iz Bajmoka

04.05.2020. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
Od posledica virusa covid19 jutros je u Kliničkom centru Vojvodine preminuo vojnik Nenad Bašić Palković (46) iz Bajmoka.
Od posledica zaraze koronom preminuo vojnik iz Bajmoka

Stariji vodnik u kasarni „Aerodrom“ u Somboru,  virusom se zarazio na dok je sa svojim vojnicima bio angažovan na prijemu više stotina hiljada ljudi iz inostranstva, a potom i na pripremanju smeštaja u kampovima.

Visoka temperatura javila je 31. marta, a kako prepisani lekovi nisu imali efekta, nedelju dana kasnije  potvrđeno je da je u pitanju korona i sa upalom pluća smešten je u Klinički centar Vojvodine. Imao je prekomernu težinu, ali nije imao hroničnih bolesti,  svi organi su mu dobro funkcionisali, sem pluća.

Kao i u svim ratovima u kojima je učestvovao, Nenad se junački borio sve do pre desetak dana. Tada su ga zbog lošeg stanja lekari stavili na respirator i u indukovanu komu. Nažalost, iz nje se nije probudio.

Strašnu vest potvrdila nam je Nenadova porodica.

- Svu papirologiju obavlja Vojska Srbije. Sahrana će najverovatnije biti u sredu – rekli su nam kratko.

Nenad Bašić Palković je posle završene vojne škole bio je starešina kasarni u Subotici i Bačkoj Topoli, karaule u Bajmoku, sada u Somboru. Nije bilo rata od početka devedesetih da on nije bio na braniku otadžbine, za šta je pet puta odlikovan.

Poslednja zvanična informacija, saopštena 27. marta od strane Gradskog štaba za vanredne situacije, glasi da je u Subotici 49 potvrđenih slučajeva, a jedna osoba je preminula od posledica zaraze kovid virusom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 27061

Povezane vesti

Povezane teme

Bajmok

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.