Komentara: 9
Pregleda: 8220

Gradski prevoz za sada bez promena

04.05.2020. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
Autobusi JP "Subotica-trans" nastavljaju da saobraćaju po subotnjem, redukovanom redu vožnje, pri čemu se prevoze isključivo putnici koji imaju potvrdu od poslodavca. Ovo je prva faza uspostavljanja javnog prevoza, a iz nadležnog preduzeća očekuju da će uskoro moći da se uspostavi i druga faza, u kojoj je predviđen prevoz đaka i studenata.
Gradski prevoz za sada bez promena

Iako je u mnogim gradovima Srbije javni prevoz od danas počeo da prevozi putnike na posao, zbog potrebe koja se ukazala u našem gradu autobusi JP "Subotica-transa" to rade od kraja marta, a kako objašnjava Igor Prlja, rukovodilac gradskog saobraćaja u ovom preduzeću, pre petka se ne očekuju promene ni u prevozu putnika, ni u redu vožnje.

- Dakle, trenutno smo u toj prvoj fazi kada prevozimo isključivo putnike na posao, uz potvrdu poslodavca, ali kako Subotica nije imala veću epidemiološku krizu, mogli bismo vrlo brzo da uđemo u drugu fazu, odnosno da počnemo da prevozimo đake i studente. Međutim, o tome ne odlučujemo mi, već se sve radi u koordinaciji sa Sekretarijatom za komunalne poslove, odnosno Gradskim štabom za vanredne situacije - objašnjava Prlja.

Gradski prevoz za sada bez promena

Fazno uspostavljanje javnog prevoza odvija se po Instrukciji koju je 28. aprila doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti covid-19, a njihov početak i dužinu trajanja određuju lokalna samouprava i nadležni Zavod za javno zdravlje, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. Takođe, ovom Instrukcijom predviđeno je i niz mera koje se odnose kako na javne prevoznike, tako i na putnike.

- Među njima su svakako najvažnije da su vozači, kontrolori i putnici u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice, te da je ulazak putnika u autobus moguć samo na jednim vratima. Autobusi se pojačano dezinfikuju, a takođe se obraća pažnja i na održavanje distance među putnicima. Postoji tu još niz tehničkih mera koje moramo da pripremimo za vozila kako bismo mogli da pokrenemo javni prevoz, a preventivne mere poput redovne dezinfekcije, nošenja maski i rukavica, ostaće na snazi i u narednom periodu, najverovatnije sve do septembra - poručuje Prlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 8220

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

gradski prevoz

vanredno stanje

javni prevoz

saobraćanje autobusa

autobuski prevoz

jp subotica-trans

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.