Komentara: 45
Pregleda: 12687

SNS: Vlast ili opozicija - u politici sve je moguće

02.07.2013. u 16:09h
Izvor: RTV Yueco
Nakon raspuštanja Gro SNS-a i prelaska više od 500 članova Gro DSS-a, kao i četiri odbornika i pokrajinskog poslanika DSS-a u Srpsku naprednu stranku, još uvek se ne zna dalji razvoj situacije u Subotici.
SNS: Vlast ili opozicija - u politici sve je moguće

Da li je Srpska napredna stranka sada deo vlasti u Subotici, predstavnici ove stranke doneće tek nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji bi trebalo da donese konačnu odluku.

Sa druge strane u GrO Demokratske stranke pripremaju kapitalne projekte za oživljavanje Subotice gde računaju na pomoć svih političkih aktera i intelektualaca u gradu i ističu da situacija u kojoj ne postoji opozicija u političkom životu nije nepoznata i nemoguća. U Savezu vojvođanskih Mađara nisu želeli da komentarišu novonastali situaciju, dok se neke stvari ne iskristališu.

Odbornička grupa Demokratske Stranke Srbije koju čine 4 člana, a koja je bila u vlasti u Subotici sada je prešla u Srpsku naprednu stranku. Osim njih, u SNS je iz iste stranke prešao i pokrajinski poslanik i član Izvršnog odbora DSS-a, kao i 510 članova.

Po rečima poverenika Srpske napredne stranke Gojka Radića, oni se trenutno nalaze u nezgodnoj situaciji, jer iako njihova stranka nije u vlasti sada imaju članove koji su činili deo vlasti. O toj situaciji tek će se razgovarati unutar stranke, dok će konačna odluka biti donešena tek nakon razgovora sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem. Ono što Radić navodi kao činjenicu jeste da su sve opcije i dalje otvorene, kao i da njihov ulazak u vlast nije isključen, jer su oni spremni na saradnju sa svim strankama.

Bogdan Laban, koji je bio i nosilac odborničke grupe DSS u skupštini Subotice, istakao je da u poslednje vreme nije mogao da se složi da politikom isključivosti u DSS i da je iz tog razloga prešao u redove Srpske napredne stranke.

U GrO Demokratske stranke navode su imali razgovore sa sada već bivšim predstavnicima GrO DSS-a i najavljuju intenzivne razgovore i ovih dana. Predstavnici Demokratske stranke u narednom periodu predstaviće političkoj javnosti tri kapitalana projekta sa kojima imaju za cilj da ožive grad. U DS-u navode da su svi politički akteri i intelektualci koji žele da učestvuju u realizaciji projekta dobrodošli, bez obzira na političku pripadnost.

U Savezu vojvođanskih Mađara nisu hteli da komentarišu novonastalu situaciju, koja po njihovim rečima još nije definisana. Kada u Srpskoj naprednoj stranci budu jasnije istakli svoje odluke, onda će i SVM zasedati povodom tog pitanja, istakao je predsednik Gro SVM Jene Maglai.

Izvor: RTV Yueco
Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN) Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN) Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN) Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN) Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN) Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN) Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN) Novi Gradski odbor Srpske napredne stranke (KZN)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 12687

Povezane vesti

Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

ilija maravić

gojko radić

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.