Komentara: 35
Pregleda: 7136

Saopštenje Nebojše Bakareca, člana DSS

04.07.2013. u 18:22h
Izvor: RTV City
U saopštenju Nebojša Bakareca, potpredsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije, povodom istupanja više od 500 članova i četiri odbornika i pokrajinskog poslanika DSS-a u Srpsku naprednu stranku, između ostalog se kaže: Veliki borac protiv korupcije - Srpska napredna stranka - krade mandate, prostorije, opremu i članove Demokratskoj stranci Srbije. Ukupno pet mandata, četiri u gradu Subotici, jedan u Skupštini Vojvodine. U čemu se ova politička krađa i korupcija razlikuju, od one privredne, ekonomske? Ni u čemu! Jeste pravo naših bivših članova, da prelete gde žele. Međutim, postoje i čast i obraz i dostojanstvo.
Saopštenje Nebojše Bakareca, člana DSS

"Ili će neko od njih reći, čast je hendikep, obraz je đon, dostojanstvo je glupost? Možda čast, obraz i dostojanstvo u stvarnosti Srbije, sve manje predstavljaju vrline, a sve više mane? Ali, protiv toga se treba boriti, to ne treba podržavati. Po pravdi, mandati pripadaju DSS-u. Prostorije pripadaju DSS-u. Oprema pripada DSS-u. Svi ti preletači su se do petka, 28. juna 2013. godine, kleli da pripadaju DSS-u, i dušom i srcem. To su mi i lično tvrdilii u martu mesecu, kada sam bio u Subotici na sastanku sa gradskim odborom, povodom informacija da pregovaraju o prelasku u DS i povodom smaka sveta izazvanog smenom predsednika gradskog odbora DSS sa mesta direktora distribucije. To je znala cela Subotica. Tada su preletači govorili da su im Gojko Radić i SNS, smrtni neprijatelji koji im rade o glavi. Juče, u ponedeljak 1.jula 2013. godine, sam ponovo bio u Subotici, sa još dvojicom kolega iz Izvršnogo dbora DSS, da izvršimo primopredaju pečata i dokumentacije, pošto nam je stavljeno do znanja da prostorije, oprema i mandati pripadaju odborničkoj grupi.

Primopredaja je bila kratka i protekla je bez incidenata. Ostavili su nam jednu prostoriju, 2,5x 2,5metara, rashodovani računar star 15 godina i nešto rashodovanog nameštaja. Naravno, tu kancelariju ćemo vratiti i pronaći nove prostorije. Da, u ponedeljak je primopredaja izvršena zapisnički i mi smo dostojanstveno prihvatili njihovu volju da otmu sve što se oteti može. A šta drugo da radimo? Da se fizički obračunavamo oko prostorija, opreme? Besmisleno. U kafiću, ispred prostorija, već je čekala preletačka batinaška ekipa.Džaba bilo konja vranih po livadi razigranih, džaba bilo karuca, čilaša... Imamo ono štovredi- 1500 vernih ljudi-članova DSS! To je mnogo važnije i dragocenije. Osnovni problem je nečasno postupanje SNS-a.

Oni nisu morali da prihvate otimačinu i krađu. Mogli su da kažu: Da, svi vi možete da se učlanite, ali mandati pripadaju vašoj bivšoj stranci, prostorije i oprema pripadaju vašoj bivšoj stranci. Da li grešim? Međutim, da li je to realno očekivati od stranke koja je i nastala otimačinom i krađom od SRS? Nije, znam, ali to je realno očekivati od sadašnjih velikih boraca protiv korupcije. I, zašto se to sve radi? Svako to radi iz svog interesa. Pored kulta ličnosti, SNS se trudii da svuda uvede jednoumlje. Interes SNS je naravno, da bez izbora, što pre osvoj i vlast u Subotici. Zašto tu u Subotici ne pričaju priču koju pričaju povodom promene vlasti u Beogradu, već godinu dana? Biće prekomponovanja vlasti u Subotici, predviđam. SNS plus SPS plus SVM…svi osim DS. I glavni činilac vlasti biće “ojačani” SNS. Ovi naši, bivši, su već u vlasti koja im je tako prirasla srcu, ali žele da osiguraju političku budućnost. Žele i da ostanu u vlasti, što je duže moguće. Zauvek, ako je moguće. Na sreću, DSS im to ne može i neće omogućiti. A SNS je sada i vlast i opozicija u Subotici. I baba i devojka."

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 7136

Povezane vesti

Povezane teme

DSS Subotica

Demokratska stranka Srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.