Komentara: 74
Pregleda: 13739

SNS u Subotici jači za pet odbornika

17.10.2013. u 13:43h
Izvor: RTV
Dosadašnjih pet odbornika Demokratske stranke Srbije, Bunjevačke stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Subotice pristupili su danas odborničkog grupi Srpske napredne stranke.
SNS u Subotici jači za pet odbornika

Kako je na početku današnje sednice Skupštine grada rekla predsednica lokalnog parlamenta Maria Kern Šolja, odborničkoj grupi SNS-a "Pokrenimo Suboticu” pristupili su dosadašnji odbornici DSS-a Stevan Bakić, Ljiljana Laban i Jasmina Stevanović i Bunjevačke stranke Srđan Evetović, koji su do sada bili deo odborničke grupe "Lista za Srbiju”.

Osim njih, deo odborničke grupe SNS-a postao je i nekadašnji predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.

Ovim potezom je i u Skupštini grada ozvaničen prelazak većeg dela članstva subotičkog DSS-a u SNS, koji je objavljen krajem juna. Međutim, zanimljivo je da su nekadašnji članovi DSS, koji su pristupili opozicionoj SNS, i dalje članovi vladajuće koalicije u Subotici, pa je na sednici postavljeno pitanje - ko je vlast, a ko opozicija u Subotici.

Ovo pitanje je na početku sednice ostalo bez odgovora, tako da nije poznato koja će biti dalja sudbina jednog člana Gradskog veća i dva direktora Javnih preduzeća koji su na te funkcije izabrani iz redova DSS-a, da bi kasnije pristupili opozicionoj SNS.

Što se naprednjaka tiče, uz raniji prelazak odbornika Aleksandra Grubora, takođe iz redova DSS, njihova odbornička grupa trenutno ima ukupno 13 članova, i treća je po snazi u lokalnom parlamentu, posle Odborničke grupe okupljene oko Demokratske stranke i odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara.

Na današnjem zasedanju Skupštine grada naći će se 14 tačaka dnevnog reda, među kojima je i odluka o daljoj gradnji Narodnog pozorišta, prema kojoj će zgrada teatra, u odnosu na prvobitni projekat, imati trenutno izgrađene visine, znatno više pratećih komercijalnih prostora, manju ukupnu površinu i – uštedu u izgradnji od osam miliona evra.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 74
Pregleda: 13739

Povezane vesti

Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

gojko radić

bogdan laban

sns subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.