Komentara: 13
Pregleda: 10786
Foto

Skadarlijska ulica ponovo blokirana  

16.08.2017. u 17:58h
Izvor: Subotica.com
Kako problem prolaska teretnjaka kroz Skadarlijsku ulicu još uvek nije rešen, niti postoje naznake da će skoro biti, njeni stanovnici su danas ponovo blokirali prilaz kamionima. Ovoga puta, kažu, neće odustati, sve dok neko iz Gradske uprave ne stane ispred njih i otvoreno im kaže kako se može rešiti višegodišnji problem meštana i stovarišta otpada „Dado metal“.
Skadarlijska ulica ponovo blokirana   

Revoltirani što na njihove žalbe niko ne reaguje i što već  godinama slušaju samo prazna obećanja, građani su izašli na ulicu i postavljenjem putničkog vozila onemogućili prolazak kamiona. Na lice mesta je vrlo brzo stigla i policija, kako bi sprečili neki incident.

- Osećamo se izigrano. Pre dva meseca je ombudsman Zlatko Marosiuk rekao da će se problem rešiti za osam dana i eto kako se rešio – nikako. Rekao nam je da smo zakasnili sa žalbom, ali mi imamo svu dokumentaciju kada i kome smo se žalili, peticije koje smo pisali, nalaze inspekcije... – kaže Atila Kenjereš, stanovnik Skadarlijske ulice. - Dokazano je da smo u pravu, da postoji zagađenje, ali se ništa ne preduzima da se to spreči.

Okupljeni meštani kažu da žele samo da žive kao svi ostali, da im ne tutnje kamioni pored kuća, da mogu normalno da stignu do svojih domova.

Skadarlijska ulica ponovo blokirana   

Skadarlijska ulica ponovo blokirana   

- Vatrogasna vozila i kola hitne pomoći ne mogu da priđu ako je neki kamion na putu. Treba da se desi nešto fatalno pa da neko konačno reaguje – kažu ogorčeni žitelji.

Ovo nije prvi put da su meštani ove male ulice u MZ „Peščara“ na ovaj način iskazali revolt zbog situacije u kojoj se nalaze. Već sedam godina, od kako je u njihovom komšiluku otvoren „Dado metal“, negoduju zbog brojnih kamiona koji prolaze uskim i neasfaltiranim šorom. Pisali su brojne peticije, tražili pomoć na sve strane kako bi se otpad izmestio iz naselja, ali do sada je sve prošlo bezuspešno.

Izvor: Subotica.com
Skadarlijska ulica ponovo blokirana    Skadarlijska ulica ponovo blokirana    Skadarlijska ulica ponovo blokirana    Skadarlijska ulica ponovo blokirana    Skadarlijska ulica ponovo blokirana    Skadarlijska ulica ponovo blokirana    Skadarlijska ulica ponovo blokirana    Skadarlijska ulica ponovo blokirana   
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 10786

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.