Komentara: 14
Pregleda: 10199

Počela montaža saobraćajnih kamera na delu puta ulice Maksima Gorkog

28.09.2020. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Na raskrsnicama ulice Maksima Gorkog, od nekadašnjeg "Zvezda" bioskopa prema Pošti 1, jutros je počela montaža kamera za nadzor saobraćaja, na stubove koji su još zimus postavljeni u okviru velike rekonstukcije ove saobraćajnice.
Počela montaža saobraćajnih kamera na delu puta ulice Maksima Gorkog

Kako saznajemo ove kamere će, kao i kod Patrije, snimati samo prekršaje za crveno svetlo, ali će takođe nadgledati i prolazak teretnog saobraćaja, koji je na ovoj deonici zabranjen. Tokon narednih nekoliko dana zbog bezbednosti radnika sukcesivno će se zatvarati jedna od traka, zbog čega će biti neophodna dodatna opreznost, ali i strpljenje vozača.

Radove na montaži nadzoren opreme izvodi kompanija "Selma", a finansirani su iz budžeta Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grada Subotice, u okviru projekta „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa Ulicom braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora“.

Počela montaža saobraćajnih kamera na delu puta ulice Maksima GorkogPočela montaža saobraćajnih kamera na delu puta ulice Maksima Gorkog

Podsetimo, rekonstrukcija kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa Ulicom braće Radić do raskrsnice sa Štrosmajerovom, kompletno je rekonstruisana i proširena, te od kraja deecembra vozači imaju i traku za skretanje u levo. Prva faza radova je urađena u drugoj polovini godine, u roku, kada su i sprovedeni optički kablovi i podignuti nosači za kamere. Sada je na redu postavljanje video nadzora, koji je namerno ostavljen za drugu fazu jer je bilo neophodno da se infrastruktura prilagodi sa sistemom MUP-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 10199

Povezana vest

Povezane teme

Subotica video nadzor

video nadzor grada

nadzor saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.