Komentara: 15
Pregleda: 11933

Sagmajster uspešno završio Dakar

16.01.2016. u 20:21h
Izvor: Subotica.com
Gabor Sagmajster uspešno je savladao prestižni Dakar reli, po šesti put u karijeri, dva puta je odustao zbog povrede, dok je jednom Dakar otkazan. Subotičanin, ujedno i jedini predstavnik Srbije, završio je na 62. mestu u generalnom plasmanu.
Sagmajster uspešno završio Dakar

Motociklista iz Subotice je uspeo da završi najzahtevniju trku na svetu uprkos prelomu šake, pa može da bude prezadovoljan, a pogotovo imajući u vidu i činjenicu da je nastupio u daleko skromnijim uslovima od većine takmičara.

U poslednjoj etapi, koja je u subotu vožena od Vilja Karlos Pasa do Rozarija sa specijalnim ispitom u dužini od 180 kilometara, Sagmajster je takođe zauzeo 62. mesto.

Sagmajster je u sredu, u drugom delu 10. etape, imao vrlo nezgodan pad u stenovitom delu staze kada je pri brzini od oko 100 km/h naleteo na stenu i tom prilikom polomio dva prsta desne šake, istegao ligamente desnog kolena i zaradio ogrebotine po licu.  Nakon ukazane pomoći i pored velikih bolova Gabore je insistirao da nastavi do cilja, iako je ostalo još tri dana duge vožnje, međutim Subotičanin je istrajao u svojoj nameri i uspešno stigao do cilja.

Nakon jučerašnje vožnje (12. etapa) Gabor je saznao da je kažnjen sa 3 časa zbog nekih propusta u vožnji, njegov tim je uložio žalbu i ona je danas uvažena pa je tako umesto na 71. mestu na kraju završio na 62. u generalnom plasmanu.

Sagmajster uspešno završio Dakar

foto: FB Dakar Srbija

Subotičanin je vozio motor (KTM, 450cm3) i na ovogodišnjem izdanju relija nastupao je sa brojem 107. Do sada je učestovao 9 puta, šest puta je stigao do cilja (2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2016), dva puta je odustao zbog povrede (2012 i 2015), dok je na svom prvom nastupu (2008) reli otkazan pred sam početak. Najbolji plasman imao je 2014. godine kada je bio 53.

Ovogodišnji Dakar obeležili su izuzetno teški vremenski uslovi, visoke temperature, česte kiše i snažni vetrovi koji su ometali vozače u vožnji, a zbog čega je poslednjih nekoliko dana prilično skraćena staza, pogotovo specijali.

Od 153 takmičara, na cilju tek 84 - Gabor je jedan od njih!

Važan podatak, koji ujedno i ilustruje težinu ovog zahtevnog relija, je da je od 153 takmičara (motociklista) iz celog sveta, celu dvonedeljnu trku uspelo da završi samo njih 84, a Gabor je jedan od njih!

Sagmajster uspešno završio Dakar

Svakodnevna podrška navijača

Tokom svih 15 dana napornog takmičenja Gabor je na društvenim mrežama imao veliku podršku te su tako na Fejsbuk Dakar-Srbija stranici uz svakodnevne izveštaje iz Južne Amerike stizale brojne poruke podrške, koje je njegov tim redovno prenosio gorostasu iz Subotice. Njegova velika želja da ne razočara brojne navijače presudila je u odluci da li da nastavi reli posle preloma šake.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 11933

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.