Komentara: 9
Pregleda: 7800

Sagmajster ponovo polomio šaku, ali nastavlja Dakar

14.01.2016. u 09:52h
Izvor: Subotica.com
Sagmajster je tokom specijalnog ispita u 10. etapi ponovo doživeo povredu, ali je uspeo da dođe do cilja gde mu je ukazana medicinska pomoć. Na svoju odgovornost Gabor je nastavio Dakar reli. Takmičare danas očekuje 11. etapa dužine 712km.
Sagmajster ponovo polomio šaku, ali nastavlja Dakar

Juče je završena 10. etapa 30. Dakar relija koji se ove godine održava u dve države - Argentini i Boliviji. Jedini predstavnik Srbije na ovom prestižnom planetarnom takmičenju je Subotičanin Gabor Sagmajster, koji na svom motoru (KTM, 450cm3) pokušava uspešno da završi svoje sedmo učešće na ovom tehnički, fizički i psihički izuzetno zahtevnom reliju.

Nažalost drugu godinu za redom stižu loše vesti iz Južne Amerike, a one se odnose na učešće našeg sugrađanina koji je juče ponovo polomio desnu šaku i ima ogrebotine po glavi prilikom jednog pada tokom vožnje jučerašnjeg specijala na oko 150km do cilja ove etape. Kako javlja specijalni izveštač RTS-a Predrag Milinković Subotičanin je uspeo i pored jakih bolova da stigne na cilj 10. etape i mesta La Riohi, gde mu je ukazana medicinska pomoć. Gabor je imao i površinske povrede na glavi, kaciga je sprečila teže ozleđivanje, ali posle ovog pada morao je da ju zameni novom.

Sagmajster ponovo polomio šaku, ali nastavlja Dakar

foto: RTS screenshot

Sagmajster je i prošle godine imao prelom šake posle takođe jednog vrlo nezgodnog pada, ali tada je takmičenje završio posle druge etape. Kako se nezvanično moglo čuti Gabor ima veliku želju da nastavi reli, ali više detalja znaće se danas tokom dana. I pored povrede Gabor je specijal završio na 70. mestu, sa vremenom 7:11:15, što mu je popravilo plasman za nekoliko mesta i sada je 58. u generalnom poretku i 14. u klasi motociklista.

Sagmajster ponovo polomio šaku, ali nastavlja Dakar

foto: Dakar official

Takmičare danas očekuje 11. etapa od La Riohe do San Huana sa specijalom dugim 431 kilometar (ukupno 712km). U tom delu teren je pretežno peskovit, međutim ima i bržih delova sa šljunkovitom podlogom. Sutra je na programu najduža deonica od San Juana do Villa Carlos Paza (specijal 481km, ukupno 931km), a poslednja je povratak u Rosario (specijal 180km, ukupno 699km), na mesto gde je Dakar 2016 startovao.

Da li će Sagmajster uspeti da odvozi još 2342km koliko mu je ostalo do cilja, ili će morati da odustane kako bi sačuvao zdravlje, ostaje nam da vidimo u naredna tri dana. Sigurno je da postoji velika želja, ali 46-ogodinišnji iskusni motociklista moraće da donese važnu odluku.

Sagmajster ponovo polomio šaku, ali nastavlja Dakar

foto: RTS screenshot

- "Vozio sam po stenovitim predelima, duvala je peščana oluja i pri brzini od oko 100km/h imao sam peh da padnem sa motora preko volana i polomim desnu šaku, a sumnjam da su zadnja dva prsta slomljena. Trudiću se da završim Dakar i da ne razočaram moje navijače, trudiću se dok god budem imao snage" - izjavio je vidno izmoreni Sagmajster neposredno po završetku 10. etape i pozdravio sve svoje navijače.

Sagmajster ponovo polomio šaku, ali nastavlja Dakar

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 7800

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.