Komentara: 16
Pregleda: 4068

Sagmajster deveti put na Dakar reliju

30.12.2015. u 16:21h
Gabor Sagmajster učestvovaće 9. put na prestižnom 38. Dakar reliju koji se održava početkom naredne godine u Argentini i Boliviji. U periodu od 3. do 16. januara takmičari će preći preko 9000 kilometara kroz prostranstva Argentine, preko visokih Anda do Atlantskog okeana.
Sagmajster deveti put na Dakar reliju

Poučen ranijim iskustvima, Sagmajster je svestan svake opasnosti, napora i prepreke koja ga očekuje. Najbolji plasman ostvario je 2014. godine kada je završio na odličnom 53. mestu u ukupnom plasmanu, dok je u kategoriji privatnih vozača bio osmi. Prošle godine Gabor je drugog dana pao i slomio šaku zbog čega je morao da odustane od daljneg takmičenja, međutim to ga nije omelo da nakon oporavka u toku ove sezone na 20 trka osvoji 18 prvih mesta i da ostvari dobar rezultat na Abu Dhabi rally kupu gde je osvojio odlično 20. mesto.

U dobroj fizičkoj formi i sa novom ekipom iz Rumunije Autonet koju predvodi Emanuel Gjeneš (17. mesto 2011, 21. mesto 2015.), Gaboru je i ove godine želja  da dođe do cilja i popravi najbolji plasman. U tome će mu pomoći dobro pripremljen KTM motor zapremine 450 kubika koji je petu godinu za redom na najprestižnijem svetskom moto takmičenju .

- "Radio sam dosta sa mojim kondicionim trenerom Zoranom Ivanovićem. Svake nedelje smo 2-3 puta baš mnogo trenirali. Osećam se dobro i jedva čekam da počnem jer su me zamorile pripreme van sportskog dela za Dakar rally. Ja mislim da će sve biti u redu, jer ako motor funkcioniše kako treba, ja uvek kažem da ću doterati motor do cilja." - izjavio je Sagmajster

Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 4068

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.