Komentara: 71
Pregleda: 9626
Video
Foto

Radikalizacija protesta - blokirana Štrosmajerova ulica

12.08.2022. u 15:04h > 16:13
Izvor: Subotica.com
Lokalni ratari, koji već 3. dan protestuju u centru grada, blokirali su Štrosmajerovu ulicu u 12:30h, a kako su poručili ulica će ponovo biti prohodna od 13:30h.
Radikalizacija protesta - blokirana Štrosmajerova ulica

Tokom trajanja blokade, propuštaće se vozila hitne pomoći, policije, kao i vatrogasna vozila.

Oni automobili koji su ostali u ulici kada smo je zatvorili nisu zarobljeni, već mogu izaći Ulicom Petra Drapšina. Propuštaju se i one osobe koje imaju prioritet, odnosno majke sa bebama, trudnice, kao i osobe sa invaliditetom - rekao je novinarima organizator protesta u Subotici, Miroslav Matković.

Matković je uputio molbu gradonačelniku Stevanu Bakiću da upriliči sastanak kom bi prisustvovali svi nezadovoljni paori.

Zamolio bih gradonačelnika da nas sve primi, da probamo da rešimo ovu situaciju. Ne želimo da se prepiremo, inatimo niti da se zameramo, već da sednemo da porazgovaramo i pokušamo da pronađemo rešenje za naše probleme - kazao je Matković.

Radikalizacija protesta - blokirana Štrosmajerova ulicaPodsećamo, gradonačelnik Stevan Bakić pozvao je juče petočlanu delegaciju poljoprivrednika na sastanak, ali njegov poziv je odbijen uz obrazloženje da će ići ili svi ili niko. Bakić je izjavio da je pružio ruku poljoprivrednicima, iako njihovi zahtevi nisu u njegovoj nadležnosti, te istakao da je, zbog kvaliteta razgovora, pozvao 5 predstavnika na sastanak. 

Nakon jednočasovne blokade, zemljoradnici će razgovarati o daljim koracima.

14:13 - Kako saznajemo sa lica mesta, od 15:15 do 16:15 uslediće protestna vožnja u dva pravca - prema higijenskom i kroz Đure Đakovica, a drugi pravac Somborskim putem do Zagrebačke ulice, pa preko glavnog puta nazad.

Izvor: Subotica.com
Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika Blokada Štrosmajerove ulice traktorima na protestu poljoprivrednika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 71
Pregleda: 9626

Povezane vesti

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.