Komentara: 30
Pregleda: 7557

Gradonačelnik Bakić saslušao poljoprivrednike - traktori ostaju u centru

10.08.2022. u 17:57h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Stevan Bakić sastao se sa lokalnim zemljoradnicima koji od jutros protestuju ispred Gradske kuće. Tom prilikom, pročitao je odgovor resornog ministarstva na zahteve koje su izneli poljoprivrednici u kom, između ostalog, stoji da će zabrana izvoza biti stavljena van snage, te da će na osnovu izveštaja RHMZ biti proglašena elementarna nepogoda-suša. Bakić je najavio i sastanak poljoprivrednika sa premijerkom Anom Brnabić koji će biti realizovan sutra u prestonici. Nakon prijema, ratari su poručili da traktori ostaju u centru grada sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.
Gradonačelnik Bakić saslušao poljoprivrednike - traktori ostaju u centru

Bakić je tom prilikom rekao da zahtevi koje su mu uputili lokalni poljoprivrednici nisu u nadležnosti lokalne samouprave, ali da su oni prosleđeni resornom ministarstvu iz kog je stigao pisani odgovor.

- Od juče sam u stalnoj komunikaciji sa ministrom Nedimovićem, tražio sam da mi napismeno odgovori na vaše zahteve. Odluka o ograničenju izvoza se stavlja van snage. Na osnovu izveštaja RHMZ biće proglašena elementarna nepogoda - suša, pa će se na osnov toga isplaćivati pomoć poljoprivrednim gazdinstvima za nabavku goriva i đubriva. Skida se carina na uvoz veštačkog đubriva na 0 odsto iz trećih zemalja, kao i komponenta za proizvodnju veštačkog đubriva. Ovo, između ostalog, stoji u odgovoru Ministarstva poljoprivrede na vaše zahteve. Detalji će se analizirati i dogovarati sutra na sastanku kod premijerke  - kazao je gradonačelnik, Stevan Bakić

Gradonačelnik Bakić saslušao poljoprivrednike - traktori ostaju u centru

Okupljeni su još jednom podvukli da, osim ovih zahteva, insistiraju na ukidanju obaveze plaćanja odvonjavanja koja predstavlja ogroman namet, a na snazi je samo u Vojvodini.

- Preneću ovaj zahtev ministru i tražiti da i to bude jedna od tema sutrašnjeg sastanka. Kada vidim ishod, sešću sa svojim službama da vidim šta Grad konkretno može učiniti, a budžet istrpeti kako bismo vam pomogli - zaključio je prvi čovek grada.

Gradonačelnik Bakić saslušao poljoprivrednike - traktori ostaju u centru

Nakon sastanka, poljoprivrednici su napustili Veliku većnicu, ali se nisu uputili ka kućama niti ka njivama, već, kako su objasnili, ostaju u centru grada sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Izvor: Subotica.com
Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika Bakića sa poljoprivrednicima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 7557

Povezane vesti

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.