Komentara: 64
Pregleda: 18411

Predloženi novi direktori subotičkih Javnih preduzeća

20.11.2014. u 15:14h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Gradskog veća imenovano je 11 direktora Javnih preduzeća koja su u nadležnosti subotičke lokalne samouprave. Nakon potvrde u narednom zasedanju lokalnog parlamenta izabrani direktori će dobiti četvorogodišnji mandat. Novi konkursi će biti raspisani za direktore JKP "Dimničar" i JP "Palić Ludaš" pošto nijedan kandidat nije zadovoljio minimum pri rangiranju.
Predloženi novi direktori subotičkih Javnih preduzeća

Na sednici Gradskog veća održanoj početkom oktobra donesen je Pravilnika o merilima za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Subotica. Kroz Pravilnik definisani su uslovi i načini bodovanja, kao i konačno utvrđivanje idealnog kandidata.

Kako stoji u usvojenom dokumentu ovim pravilnikom su propisana merila prema kojima se u izbornom postupku, ocenjivanjem stručne osposobljenosti, znanja i veština, utvrđuje rezultat kandidata.

Po rečima Ilije Maravića, predsednika Skupštine grada prilikom konkursanja od svakog kandidata za direktora uz prijavu podrazumevalo se da preda plan kako vidi razvoj preduzeća u naredne četiri godine.

Konkurs za direktore Javnih preduzeća raspisan je 12. septembra, a potvrđene Odluke Gradskog veća o imenovanjima koje će se naći na narednom skupštinskom zasedanju su sledeće:

Za direktora JP "Direkcija za izgradnju Grada Subotice" imenovan je dosadašnji vršilac dužnosti Peter Blau, diplomirani inženjer elektrotehnike. Protivkandidat budućem direktoru (ocenjenom prosečnom ocenom 11) bio je mr Zoran Živanović, diplomirani ekonomista koji je imao prosečnu ocenu 5.

Novi-stari direktor JKP "Čistoća i zelenilo" je Slobodan Milošev (12), inženjer poljoprivrede koji je po oceni komisije bio bolji kandidat od mr Zorana Živanovića (6).

Na četverogodišnji mandat na čelu JKP "Parking" imenovan je dosadašnji v.d. Milorad Slijepčević (ocena: 10) koji je odlukom Komisije za imenovanja bio bolji izbor od mr Zorana Živanovića (ocena: 5).

Vesna Prćić, diplomirani pravnik, dosadašnji vršilac dužnosti JKP "Pogrebno" kao jedini kandidat za ovu funkciju nastaviće da vrši ovu radnu obavezu u naredne 4 godine.

Za direktoricu JKP "Subotičke pijace" imenovana je Ilinka Vukoja (12), diplomirani ekonomista, a za to mesto su jop konkurisali Tihomir Vasiljev, diplomirani mašinski inženjer (8), mr Zoran Živanović (6).

Na čelu JP "Privredno-tehnološki parkovi Subotica" imenovan je Ivan Saveljić (9), diplomirani ekonomista, a za protivkandidata imao je u mr Zoranu Živanoviću (5).

Direktorska funkcija na novi, ovaj put četvorogodišnji mandat produžena je i Ljubiši Stepanoviću (12), diplomiranom politikologu, dosadašnjem v.d JP "Radio Subotica". Za ovu poziciju Komisija za imenovanje primila je i prijavu mr Zorana Živanovića koji je ocenjen ocenom 6

JKP "Stadion" na mandatni period od 4 godine vodiće dosadašnji vršilac dužnosti Robert Tot (12), diplomirani ekonomista, koji je bolje ocenjen od svog konkurenta mr Zorana Živanovića (6).

Za direktora JP "Suboticagas" imenovan je Dragan Božinović (12), diplomirani ekonomista, a drugi kandidati su bili mr Mihajlo Mandić, diplomirani mašinski inženjer (9), i Tihomir Vasiljev, diplomirani mašinski inženjer (8).

JP "Suboticatrans" nadalje vodiće Aleksandar Aleksić (11), diplomirani ekonomista koji je bolje ocenjen od mr Zorana Živanovića (6).

Direktor JKP "Subotičke toplane" odlukom Komisije za imenovanje biće Dervo Ahmetović (11), diplomirani ekonomista koji je za nijansu bolje ocenjen od kandidata Pere Rikića, diplomiranog mašinskog inženjera (10), dok je mr Zoran Živanović ocenjen prosečnom ocenom 6.

Javnim komunalnim preduzećem "Vodovod i kanalizacija" upravljaće Valerija Tot Godo (11), dipl. ekonomista, a protivkonadidati su bili mr Aleksandra Kurteš, master inženjer građevinarstva (9) i Petar Balažević, pravnik - master (8).

Dva predložena kandidata odbijena

Što se tiče JKP "Dimničar" Gradsko veće je odbilo sva tri kandidata za direktora ovog preduzeća, a u konkurenciji su bili Slobodan Prokić (8), diplomirani ekonomista, kao najbolje ocenjeni, zatim mr Darko Plenk (6), diplomirani inženjer građevine i mr Zoran Živanović (5).

Takođe odbijen je predlog Komisije za novog direktora JP "Palić-Ludaš" u kojem je mr Zoran Živanović bio jedini kandidat sa prosečnom ocenom 5.

Iz ovih rešenja nismo mogli da ne primetimo da je izvesni mr Zoran Živanović konkurisao skoro na svaki konkurs za direktora Javnog preduzeća, od medija preko razvojnih i opšte komunalnih preduzeća pa sve do nekih vrlo stručnih pozicija za koje po kvalifikacijama (diplomirani ekonomista) ne pripada, a to potvrđuju ocene koje nisu veće od 6, dok su optimalne 9.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 64
Pregleda: 18411

Povezane vesti

Povezane teme

javna preduzeća

izbor direktora javnih preduzeća

direktori javnih preduzeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.