• Pregleda: 4885

Uživo: 26. sednica Skupštine grada Subotice

Na današnjoj sednici Skupštine grada između ostalog naćiće se budžet grada, plan za prihvatiliše pasa i mačaka u Ganjo šoru, kao i verifikacija četverogodišnjih mandata 11 direktora Javnih preduzeća koje je pre nekoliko dana GV dalo na usvajanje. Prenos preko sajta počinje u 9 časova.
Uživo: 26. sednica Skupštine grada Subotice

Po dosada utvrđenim tačkama dnevnog reda, prva od ukupno 28 će biti donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada za 2014.godinu, zatim će uslediti donošenje Odluke o donošenju Plana generalne regulacije XI – deo zone „ Dudova šuma, kao i o izradi Izmene dela Plana detaljne regulacije za deo prostora MZ "Kertvaroš" između ulica Banijska, Kireška, Partizanskih baza i Ulice Alekse Šantića u Subotici za blokove 2, 3 i 6 

Jedna od važnijih tema za građane ovog grada će biti donošenje Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa prihvatilišta za napuštene i izgubljene životinje (pse i mačke) u bloku 11.5. severozapadno od ulice Ganjo šor (IX nova), ali i dve tačke vezane za predstojeći grejni period, tačke koje tiču donošenja Odluke o izmeni Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom i Odluke o izmeni Tarifnog sistema za obračun isporučene toplotne energije za tarifne kupce.

Jedna od tema današnjeg zasedanja biće i donošenje Odluke o modelu, metodu i merama za pripremu i rasterećenje subjekta privatizacije JP “Radio Subotica”.

Kao segment sa najviše tačaka - imenovanje direktora javnih preduzeća verovatno će se sprovesti samo protokolarno jer su to manje više ljudi koji su dosada vodili ova preduzeća kao privremeni vršioci. Žušća rasprava mogla bi da se desi kod tačke imenovanja direktora JKP "Subotička toplana", jer tu je konkurencija bila... velika.

Predlozi za imenovanje direktora JP možete da pogledate u povezanoj vesti.

13:56 - Prenos sednice je završen.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
ffilozoff Odgovori
SUBOTICA-stara dama,srednjeevropski grad,je dozivela svoje DNO-DNA,i bojim se da se agonija nastavlja!! Nesposobna vlast nije u stanju nista da radi osim prosirenja budzeta i 1god.postavljanje direktora!!! E,evo sad je 9,00h i jos NE radite??? Gradjani su ogorceni,nezadovoljni siroti...a VI?? Uzimate velike dnevnice za NERAD!!! DNO-DNA ste dotakli!!
Leni Odgovori
Ćuti, danas su dobri9:14
liliputanac Odgovori
decko radis li ti sta u zivotu sem sto pratis svaku vest koja izadje i stavis komentar koji opisuje tvoje stanje? kad kazem stanje, znas na sta mislim...
Lajco S. Odgovori
Postavio bih pitanje mladoj gospodjici Josipi Ivankovic kada namerava da vrati mandat odbornika posto je isti otela gradjanima Subotice? Svako njeno delovanje je nelegitimno jer zastupa politiku odredjenih interesnih grupa a ne glasackog tela koje je stranci koju je predstavljala dalo glas.
ornament Odgovori
@Lajco S. slazem se sa tobom u potpunosti. Drugo, po kom osnovu ce direktor biti Milosev, covek ima krivicnu prijavu, trece, koju strucnost poseduje Saveljic???
ffilozoff Odgovori
#liliputanac,hvala na komplimentu,ali ako sam Ja decko,Vi ste GAY!!! Komentare postavljam zbog takvih kao Vi,sa malim IQ,da izadjete iz mraka!!! Sad gledam-nije mozda "onaj" Bakic i direktor u Ev,i odbornik i jos ponesto??/ SUKOB INTERESA!!!
fsb Odgovori
napeto...
Vesko Odgovori
Sada se vodi diskusija u vezi privitizacije Radio Subotice. Zao mi je zaista, kao i drugima koji
sada diskutuju, kako je to los potez za grad i njene građane.
Stvarno je to tako. Gledajuci malo unazad, mislim da je trebalo biti malo vise i agilnosti, kada
su se prodavale nase velike firme, sa puno zaposlenih, od kojih je i grad imao znatno vise koristi.
Isto tako, trebali su i mediji malo vise pisati i pricati o tome, pa i nasa Radio Subotica, pogotovo
sto su sve malo vece firme prvo opljackanje a posle u bescenje prodate.
Dakle, aktuelni polticari i odbornici iz svih stranaka, trebali ste se i ranije ovako ponasti, posebno
oni polticari koji su nekad radili u tim firmama. Ni sada necete cuti kako diskutuju na ovu temu.
subotičanin Odgovori
Gospodin direktor Čistoće nema samo krivičnu prijavu,raspitajte se malo bolje.Bilo je vrlo burno onih 90.-tih
Milan024 Odgovori
Opet su se NIHOVI odbornici, bavili SAMI SOBOM koistecu NAŠE PARE!!
Ni reci o poboljsanju uslova života u Subotici, zapošljavanju, socijalnom zaštiti!!
earthworker Odgovori
najsmesniji je bio mirko bajic! on je reko da je opstanak radio subotice vec gotova stvar ali zinula mu straznjica na ovce i novce pa kaze da bi to sto se do sada uplacivalo za radio svih sugradjana na leto moglo raspodelit po nacionalnim savetima.

a najgori je bio gojko radic!!! koji je zlurado seirio nad propascu radio subotice jer ga nisu svojevremeno zvali dok je bajagi opozicioniso pa da prica sta mu padne mal nisam kazao na pamet. taj fond reci je i dan danas i grozota i sramota za bilo kakav javni nastup.


http://sh.wikipedia.org/wiki/Prvo_su_do%C5%A1li...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.