Komentara: 22
Pregleda: 5571

Direktori putem konkursa u oktobru

04.08.2014. u 15:07h
Izvor: RTV Yueco
Direktori javnih i javnih komunalnih preduzeća u oktobru će biti biti birani po novom Zakonu o javnim preduzećima. Komisija za imenovanja je izabrana, a tekst oglasa za izbor direktora će se naći na sledećoj sednici lokalnog parlamenta, koja je planirana za 28. ili 29. avgust. Kada odbornici usvoje tekst oglasa, on će biti objavljen u Službenom glasniku.
Direktori putem konkursa u oktobru

Anketirani Subotičani smatraju da direktori treba da se biraju po stručnosti, a ne političkoj pripadnosti. Iako, je najavljeno da će direktori da se biraju putem konkursu, građani su skeptični po pitanju kako će to u praksi biti realizovano.

Predsednik Skupštine grada objašnjava da će svaki kandidat za direktora morati da preda plan kako vidi razvoj preduzeća u naredne četiri godine. Komisija će dva najbolja kandidata da predloži Skupštini grada.

Lokalna samouprava je na osnovu Zakona o javnim preduzećima, bila u obavezi da sprovede izbor direktora još u junu prošle godine,ali to nije učinjeno jer je tek nedavno imenovana Komisija za imenovanja. Većina javnih preduzeća trenutno na rukovodećim položajima imaju vršioce dužnosti direktora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 5571
Povezane vesti
Povezane teme
javna preduzeća direktori javnih preduzeća
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.