• Pregleda: 10654

Raspisani konkursi za izbor direktora 14 javnih preduzeća

Lokalna samouprava objavila je danas konkurse za izbor direktora 14 javnih i komunalnih preduzeća. Rok za podnošenje prijava je 30 dana. Konkursi se, između ostalih, nalaze na zvaničnoj internet stranici Grada Subotice
Raspisani konkursi za izbor direktora 14 javnih preduzeća

Na zvaničnoj internet prezentaciji Grada objavljeni su javni konkursi za izbor direktora Javnih preduzeća: Čistoće i zelenila, Dimničara, Direkcije ze izgradnju grada, Palić-Ludaša, Parkinga, Subotičkih pijaca, Pogrebnog, Privredno tehnoloških parkova, Stadiona, Suboticagasa, Subotica-transa, Subotičke toplane, Vodovoda i kanalizacije, Radio Subotice.

Pravo na podnošenje prijave na javni konkurs imaju kandidati koji, pored opštih uslova propisanih odredbama Zakona o radu, ispunjavaju i niz drugih uslova, među kojima su visoko obrazovanje, da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke. Kandidati, osim navedenog, moraju da podnesu predlog programa rada i razvoja konkretnog javnog preduzeća za mandatni period od četiri godine.

Dokazi koji treba da se prilaže uz prijavu su:  izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, dokaz o stručnoj spremi, dokaz o radnom iskustvu, izjava overena od strane nadležnog organa da lice nije član organa nijedne političke stranke, odnosno akt nadležnog organa političke stranke da je licu određeno mirovanje funkcije u organu političke stranke, dokaz da nije osuđivano za krivično delo protiv privrede, pravnog saobraćaja i službene dužnosti, dokaz da nije izrečena mera bezbednosti zabrane obavljanja delatnosti koja je pretežna delatnost Javnog preduzeća, i predlog programa rada i razvoja Javnog preduzeća za mandatni period od 4 (četiri) godine.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u „Službenom glasniku Republike Srbije“. Oglas o javnom konkursu objavljen je u „Službenom glasniku Republike Srbije“, u dnevnom listu „Danas“ i na zvaničnoj internet stranici Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

26
dRnDuS Odgovori
...... "da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke" ...
Da nije smesno bilo bi tuzno ;) :(
STANAR Odgovori
a sta je sa poslovnim inkubatorom gde je Ildiko Zedi 7 godina vd direktor???
nena Odgovori
Park Palić?
saša Odgovori
@dRnDuS
A zar članovi organa stranke nemaju osnovno ustavom garantovano pravo PRAVO NA RAD.
joska Odgovori
E Sasa moj. pa oni su se dokazivali poslednjih 25 godina i mislim da su shvatili da ne treba oni da vode javna preduzeca.

P.S. Skidaj onu ILDIKO ZEDI odatle jer ce krv popiti svima.
Veteran Odgovori
Šta sam pisao:RADNO ISKUSTVO?Ko ga ima od mladih-NIKO,ko je taj i po kojem zakonu,ne sme da bude član organa neke stranke-PROTIV USTAVNO?!Gospodo iz gradske vlast,jednostavije bi bilo da ste napisali,po imenu i prezimenu,koja lica mogu i gde da konkurišu!Mladima nema perspektive,dok komunističke LOPINE,ne skinu sa grbače ovoga naroda!
Always Ultra Odgovori
Hajde da vidimo ko ce da bude izabran. Mada - ako razlika bude samo u tome da ih sada umesto "cara" postavlja "papa" - jasno je da ce se nastaviti truljenje ovog vec davno umrlog grada !
Vesko Odgovori
Nemojte praviti lakrdiju, molim vas. Kao da mi ne znamo da je sve između vase
koalicije dogovoreno, ko ce sve biti izbranim za direktora jav. preduzeca.
sta da se radi Odgovori
a sta je sa EPP i P.U. Nasa Radost ?
luka Odgovori
Samo slova ispred imena VD prelaze u D. Pitanje je da li moraju biti pismeni ili to nije uslov. Da li je preporuka i prednost ako su završili u Petra Drapšina, kao nam bivši gradonačelnik ili može i megatrend i faLus...............
ja Odgovori
Ovako bi otprilike to trebalo da izgleda...., "Da nije clan nijedne stranke, tj da NIKADA nije bio clan ni jedne stranke ! "

Bez te recenice,sve ovo je samo jos jedna farsa...
Sojic Odgovori
Nece valda postenom Draganu zapasti Suboticagas za cetiri godine ima da ga unisti!
Gerila Odgovori
sad ce prepodobna kombinacija serbo-madzarskih intelektualaca da nas usreci, jer, naravno, nece biti partijskih izbora... cvrc! Jene Maglai j njegova ekipa su ubedljivo najgori tim koji su vodili grad u poslednjih 30 godina, otkako ja pratim desavanja. Nesposobnost i samozaljubljenost u svoje stavove. A o obrazovnim profilima i biografijama da ne govorim: telohranitelji, neuspesni advokati, fudbalski treneri, svrseni srednjoskolci i ostali. sramota! pa pogledajte ko je prvi savetnik gradonacelnika. covek koji je do pre koju godinu bio terenski radnik. Muka mi je od ove farse sa izborom direktrora!
drp trejd Odgovori
maglaji dali ti opet [*...*] gradane subotice
tic Odgovori
Idemoo krademoo :)
direktor Odgovori
Sve je već namešteno kao i do sada, zna se ko će biti direktor u lopovskim javnim preduzećima, dok se građani Subotice ne dignu na jedan veliki protest nema boljitka.
Sve ove komunjare i SPS-ovce treba počistit sa trenutne scene, dokle god su oni na vlasti svakim danom će mo da tonemo.
Mladi pametni obrazovani su na birou, sa diplomom državnog fakulteta dok ovi sa kupljenim diplomama parama građana sede u foteljama i kroju sudbinu građana Subotice.
Bunjevci i hrvati se bore za poziciju i udobne fotelje, mađari balansiraju posebno pastor i njegova dinastija, crnogorci sve moj do mojega, srbi love u mutnom... ovakva nam je politička scena, glumac do glumca u režiji mesara radića.
U svim javnim preduzećima treba prvo ispitat poslovanje, dat javnosti na uvid pa tek tara raspisati konkurs za direktore.
glasačka naivčina Odgovori
Zna se ko je glavni kadrovik u Subotici, presvetli Gojko koji će svoje poltrone postaviti za direktore pa preko njih zapošljavati nove poltrončiće.
timberland Odgovori
Mogu ja da budem direktor? Ili moram u SNS da BiH mogao ?
Uvek u pravu Odgovori
Ја сам предао молбу за директора једног јавног предузећа и са нестрпљењем чекао одговор. Завршио сам одговарајућу школу, нисам кажњаван,нисам члан неке политичке партије, чак сам и све порезе поплаћао и видео сам да испуњавам све услове који су потребни.Поред мене је за то радно место конкурисало још неколико кандидата.Кад је изашао рок за предају молби и обраду наших захтева позван сам да ми се саопшти да сам од свих кандидата ЈА особа која је добила посао на месту директора ЈП. Тресао сам се од оне позитивне нервозе и нисам веровао у први мах. Добио сам канцеларију са супер намештајем где су доминирали огроман сто и фотеља.Све је још мирисало на лак високог сјаја а на столу су били кључеви од (моја до тада неостварена жеља) БМВ-а 530.Мојој срећи није било краја и потрајала би и до дана данашњег да није зазвонио глупи кинески сат и пробудио ме неком одвратном кинеском мелодијом. Реалност је да реалности нема. Нама преостаје да бирамо где ћемо радити за 90-115 динара а њима да се заротирају и да се окушају тамо где још нису били па на следећој прерасподели директорских фотеља поново.Све најбоље вам жели директор ЈП "Утопија"
Ljuti Suboticani Odgovori
Koga vi zmajavate ?

sve je vec namesteno kao i do sad
Pera Odgovori
``Predlog programa rada i razvoja Javnog preduzeća za mandatni period od 4 (četiri) godine.``

Postovani Gradonacelnice,kako ce neko ko ima vise iskustva u poslovanju od partijskih kolega koji haraju po javnim preduzecima vise od 10 godina, koji nikada nisu radili u privatnim preduzecima, uraditi predlog poslovanja i razvoja preduzeca kada nemaju uvid u dosadasnje aktivnosti, politiku firme ecc...
Neko ko nema uvid u poslovanje ili stanje preduzeca a ima siroko iskustvo u poslovanju privatnih ili medjunarodnih firmi ,moze da napravi predlog za cetri godine posovanje jednog od ovi preduzeca???
Ovo pitanje cu da postavim i premijeru Vucicu.
Da bi neko napravio dosledan i izdrzljiv plan mora da ima uvid u dosadasnje poslovanje kao i aktivnosti preduzeca koje verovatno nije imao prilike da upozna ili vidi.
Kako neko ko ne zna ko radi sta radi koliko trosi,sta je planirano i uradjeno u poslednjih 4 godine,koji su resusrsi preduzeca (kadrovi ecc...)
Stipan Odgovori
Gde se mogu poslat sliku za prijavu za ovaj poso?
I dali mogu bit ucestvovat u natjecanju sa srednjom poljoprivrednom? Molim odgovor.
A ako ne mogu ucestvovat eto prilike za naseg allavog always ultrasa da konacno nafje posao:) pozdrav srdacan za sve:)
Stipan Odgovori
Jer ipak on ima fakultet neki i zna tri svecka jezika...
gas Odgovori
Verovaću vam ako u Suboticagasu nebude izabran za direktora Božinović. On je čovek za Otpad.
Brankica Odgovori
Dajte ultrasuu posaooo:) always ultras@
Nikola Lucic Odgovori
...... "da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke" ...

SPRDAČINA, HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.