Pregleda: 6309

Postavili smo 10 pitanja svim nosiocima lista za gradski parlament - pročitajte njihove odgovore!

19.06.2020. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Izbori se održavaju u nedelju, devet lista je predalo kandidaturu za učešće u radu subotičke Skupštine. Nosiocima lista smo postavili 10 pitanja, svima smo pružili šansu na daju odgovore na identična pitanja. U nastavku možete da pročitate sve odgovore.
Postavili smo 10 pitanja svim nosiocima lista za gradski parlament - pročitajte njihove odgovore!

Izbori na svim nivoima održavaju se u nedelju, 21. juna. Na teritoriji Grada Subotice biće 103 biračka mesta, koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Glasačko pravo ima svaki punoletni državljanin Republike Srbije upisan u Birački spisak, bez obzira da li je dobio obaveštenje, odnosno poziv za učestvovanje u izborima - dovoljno je da prikaže lični dokument sa slikom. Pored budućeg sastava Skupštine grada Subotice, građani će glasati i za pokrajinski i republički parlament.

Kao lokalni portal, naša pažnja je usmerena na liste koje su se kandidovale na lokalne izbore. Gradska izborna komisija potvrdila je devet izbornih lista.

Kako bismo svima ponudili priliku da se pred početak izborne tišine obrate biračima predstavljajući svoj program, odlučili smo se da svim učesnicima u trci za gradski parlament pošaljemo deset identičnih pitanja koja se tiču planiranih aktivnosti i pogleda na budućnost grada u brojnim sferama života.

Potvrdu za javno predstavljanje programa dobili smo od svih devet nosilaca lista, ali pod uslovom da se pridržavaju pravila u odgovaranju, odnosno da svoje odgovore ograniče na dogovoreni broj karaktera, kako bismo svima pružili šansu da u okviru istog prostora daju svoj odgovor. Odgovore koji su ispoštovali propisanu dužinu prenosimo u celosti, dok smo one koji su prekoračili "limit" skratili, kako bi svi imali pravo na ravnomerno predstavljanje.

Iako smo imali potvrdu da će poslati odgovore na pitanja, ni pet časova nakon isteka roka "Ruska stranka" nam se nije javila, niti odgovorila na poziv i sms poruku.

U nastavku možete da pročitate odgovore nosilaca svake liste posebno.

Zahvaljujemo se svim nosiocima lista na učestvovanju i mini predizbornom intervjuu. S obzirom da od ponoći počinje izborna tišina, komentarisanje svih objava, uključujući i ove, neće biti dozvoljeno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Pregleda: 6309

Povezane vesti

Povezane teme

gradska skupština

izbori2020

Komentarisanje ove vesti nije moguće.