Pregleda: 5307

Izbori 2020 - glasačka mesta se otvaraju u nedelju u 7 časova, biće otvorena do 20 časova

20.06.2020. u 19:00h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, 21. juna, održavaju se izbori za sva tri nivoa vlasti. U toku je predizborna tišina. Birališta se otvaraju u 7 časova, a zatvaraju u 20 časova. Pravo da glasa ima svaki državljanin Republike Srbije koji je upisan u Birački spisak, a to može da učini sa važećim ličnim dokumentom koji ima fotografiju. Saopštavaćemo preliminarne rezultate tokom noći, pratiti izlaznost tokom dana.
Izbori 2020 - glasačka mesta se otvaraju u nedelju u 7 časova, biće otvorena do 20 časova

Izbori na svim nivoima održavaju se u nedelju, 21. juna. Na teritoriji Grada Subotice biće 103 biračka mesta, koja će biti otvorena od 7 do 20 časova.

Glasačko pravo ima svaki punoletni državljanin Republike Srbije upisan u Birački spisak, bez obzira da li je dobio obaveštenje, odnosno poziv za učestvovanje u izborima - dovoljno je da prikaže lični dokument sa slikom. Stanari Gerontološkog centra svoje građansko pravo da biraju moći će da iskoriste u sva tri objekta ove ostanove.

Izbori 2020 - glasačka mesta se otvaraju u nedelju u 7 časova, biće otvorena do 20 časova

Pored budućeg sastava Skupštine grada Subotice, građani će glasati i za pokrajinski i republički parlament. Za gradski parlament kandidovalo se 9 lista.

Do nedelje u 20 časova na snazi je izborna tišina, tokom koje je zabranjena je izborna (politička) propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima, ali i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Portal Subotica.com će tokom čitavog dana pratiti izlaznost na nivou Grada Subotice, odnosno izveštavati ukoliko se dese neki incidenti. Budite uz nas posebno tokom večeri jer ćemo donositi izborne rezultate onako kako budu saopštavani, od strane Gradske izborne komisije ali i političkih subjekata.

Nakon što budu saopšteni preliminarni rezultati imaćemo i obraćanja iz više Izbornih štabova stranaka. Budite sa nama u izbornoj noći.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Pregleda: 5307

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori u Subotici

republički izbori

lokalni izbori subotica

pokrajinski izbori

gradska izborna komisija

izbori za skupštinu grada

izbori2020

Komentarisanje ove vesti nije moguće.