Komentara: 11
Pregleda: 5064

Ponavlja se izbor za direktora Muzičke škole

21.10.2012. u 14:55h
Izvor: SuMedija
Mađarski nacionalni savet je odbio predlog Školskog odbora Osnovne i srednje muzičke škole, pa je ova ustanova ostala bez direktora i ponovo će se pokrenuti procedura oko izbora.
Ponavlja se izbor za direktora Muzičke škole

- Kompletna dokumetacija o izboru direktora prosleđena je Mađarskom nacionalnom savetu i Andoru Deliju u sekretarijatu za obrazovanje koji su odbili kandidata Školskog odbora. Mađarski nacionalni savet je u svojim komentarima isticao da taj Školski odbor nije regularan, jer u njemu nema predstavnika mađarske nacionalne manjine kako bi po zakonu trebalo da bude - kaže Ištvan Antal kojem mandat na funkciju direktora škole traje do 26. oktobra.

On dodaje da ne zna kako će se situacija dalje odvijati.

- Nakon isteka mog mandata biće verovatno postavljen vršilac dužnosti direktora, ali ne znam ko će ga birati, ni kako će se to obaviti. Mogu i mene da postave na to mesto, ali mislim da ovaj Školski odbor to neće uraditi. Ako u njihovim rukama bude odluka siguran sam da neće mene postaviti - kaže Antal.

Podsetimo glasovima kolektiva na tajnom glasanju Ištvan Antal je dobio 53 glasa, Edita Barlai 30, a Kristina Mate 18, dok je Školski odbor po jedan glas dao za Barlai i Antala, a šest za Kristinu Mate. Školski odbor nije prihvatio preporuku Nastavničog veća kako je bilo u dosadašnjoj praksi i odlučili su da za direktora izaberu kandidata koji je dobio manje glasova. Konačnu odluku je doneo Mađarski nacionalni savet kome je dokumentacija o izboru direktora bila prosleđena.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5064

Povezane vesti

Povezane teme

muzička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.