Komentara: 17
Pregleda: 5847
Video
Foto

Muzička škola izabrala privremenu direktorku

24.10.2012. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
Muzička škola dobila je novog v.d. direktora. Na sednici školskog odbora, koja je održana preksinoć, jednoglasno je doneta odluka da nova V.D. direktorka bude Edit Barlai.
Muzička škola izabrala privremenu direktorku

Sa ovom odlukom se ne slaže dosadašnji direktor Muzičke škole Ištvan Antal, koji navodi da on nije ni uvršten kao kandidat, iako je pri prvom glasanju školskog odbora, gde je bilo 3 kandidata, od nastavničkog veća dobio najviše glasova. U školskom odbrou kažu da ta činjenica nije tačna, i da je Antal bio kandidat, ali da niko za njega nije glasao.

Prvo kolektivno glasanje za reizbor direktora, gde učestvuju svi zaposleni, održano je u avgustu, gde je bilo prijavljeno 3 kandidata. Tadašnji direktor Ištvan Antal, nastavnica klavira u muzičkoj školi Kristina Mate i nastavnica Edita Barlai. Na tom glasanju najviše glasova je osvojio Ištvan Antal, ali je školski odbor predložio Kristinu Mate, koja je na kolektivnom glasanju osvojila najmanje glasova. Iz tog razloga Mađarski nacionalni savet, a kasnije i Pokrajinski sekreterijata za obrazovanje, odbili su takav predlog. Prve dva dana održana je nova sednica školskog odbra, gde je jednoglasno za direktora predložena Edita Barlai, što je dosadašnjem direktoru Ištvanu Antalu zasmetalo, jer kako kaže njega nisu ni predložili za kandidata.

Školski odobr čine 3 predstavnika roditelja učenika, 3 predstavnika uprave i 3 predstavnika nastavnika. Predsednica ovog odbroa Dragana Nikolić, kaže da nije tačno da Ištvan Antal nije bio predložen za jednog od kandidata, ali niko za njega nije glasao. Osim toga, ona je navela da je Ištvan Antal na nastavničkom veću dobio najviše glasova jer je prilikom tog glasanja uključen čitav kolektiv škole, gde spadaju i pomoćni radnici, a ne samo stručni kadar.

Članica gradskog veća za obrazovanje Etela Jerinkić potvrdila je informaciju da je Edita Barlai nova v.d. direktorka Muzičke škole.

Po rečima predsednice školskog odbora, novoizabrana v.d. direktorka je po struci profesorka klavira, dugo godina je bila zamenica direktora i ceo kolektiv je dobro poznaje. Znaju je kao vrlo korektnu, vrednu i savesnu osobu kojoj je stalo do škole, učenika i kolega.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5847

Povezane vesti

Povezane teme

muzička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.