Pregleda: 5754

Podmlađena ekipa košarkašica Spartaka počinje novu sezonu u Prvoj ligi Srbije

09.10.2014. u 13:39h
Izvor: Subotica.com
Ženski košarkaški klub "Spartaka" po rečima novog rukovodstva nikada nije bio u nezavidnijem položaju s obzirom da je čak 8 igračica napustilo klub pa tako sada ekipu čini pretežno kadetski i juniorski sastav uz dve seniorke. Kako kažu u klubu iako ima još prostora za pojačanja osnovni cilj u predstojećoj takmičarskoj sezoni je opstanak u Prvoj ligi Srbije. ŽKK "Spartak" novu sezonu u Prvoj ligi Srbije počinje gostovanjem u nedelju protiv Crvene zvezde.
Podmlađena ekipa košarkašica Spartaka počinje novu sezonu u Prvoj ligi Srbije

Pre nepuna dva meseca (18. avgust) održana je godišnja skupština Ženskog košarkaškog kluba "Spartak" na kojoj je izabrano novo rukovodstvo na mandatni period od 4 godine, a koje čine članovi Upravnog Odbora Silvija Prekajski, Aleksandar Aleksić, Siniša Ćuk, Melinda Gubi, Marko Vidaković Hadnađ i Olgica Rus i predsednik UO, odnosno kluba Aleksandar Toković.

ŽKK "Spartak" novu sezonu u Prvoj ligi Srbije počinje u nedelju protiv Crvene zvezde u Beogradu, a ekipa iz Subotice u sezonu ulazi nikad slabija i neiskusnija. Većinu tima čini kadetski i juniorski pogon, uz dve seniorske igračice, a sa klupe će ih predvoditi trener Blagoja Ivić.

Po rečima Aleksandra Tokovića, predsednika kluba, cilj kluba je dugoročni razvoj ženske košarke, omasovljenje i uključivanje škola u bavljenje ovim sportom

Podmlađena ekipa košarkašica Spartaka počinje novu sezonu u Prvoj ligi Srbije

"Ispred nas je jedan novi period u ženskoj košarci u Subotici, napustilo nas je 90% prošlogodišnjeg tima koje su se solidarisale sa prethodnim trenerom i sa njima više nemamo kontakt. Skupština kluba usvojila je novi vid rada u koji se bivši trener Stojanka Došić nije mogla uklopiti, pa smo angažovali Blagoja Ivića." - izjavio je Toković

Konstatujući tešku situaciju u sportu, novi trener ŽKK "Spartak" Blagoja Ivić saopštio je da tim Spartaka u novu sezonu uzlazi u izuzetno podmlađenom sastavu, ali da će tokom sezone pokušati da nađu još 4 kvalitetna pojačanja, u skladu sa mogučnostima kluba.

Podmlađena ekipa košarkašica Spartaka počinje novu sezonu u Prvoj ligi Srbije

- "Situacija u srpskom sportu je na jako teškom nivou, sredstava je sve manje, pa smo se trudili da se prilagodimo situaciji, ne želeći da ulazimo u neke nerealne kombinacije i ugovore bez pokrića. Klub je napustilo 7-8 igračica koje su u prošloj sezoni dale najveći doprinos da klub opstane u Prvoj ligi, sada smo suočeni da moramo da radimo sa pretežno juniorskim sastavom, a tu su devojčice sa trinaest, četvrnaest i petnaest godina. Imamo u planu da tokom sezone dovedemo četiri nove igračice kako ne bismo protivnicima bili topovsko meso. Imamo nekoliko talentovanih igračica na koje najozbiljnije računamo, ali to nije dovoljno za ovaj nivo takmičenja." - zaključio je Ivić.

Novi trener izjavio je da je bilo određenih razmatranja o potencijalnim angažovanjima pojačanja, ali odluka Kluba je da se ne žuri jer ne žele da dovode igračice "pošto poto" samo da bi se neko doveo.

- "Licencirali smo 13 košarkašica, od kojih su dve seniorke, dve juniorke, a ostalo su kadetkinje i mlađeg uzrasta. Što se tiče ciljeva kluba, pokušaćemo uz određena pojačanja da obezbedimo opstanak u ligi." - izjavio je Vidaković Hanađ, sportski direktor kluba

Podmlađena ekipa košarkašica Spartaka počinje novu sezonu u Prvoj ligi Srbije

Šta se desilo sa prošlogodišnjim igračkim kadrom ŽKK "Spartak"?

Po završetku sezone novo rukovodstvo bilo je suočeno sa teškom situacijom, a pored inače teške finansijske situacije klub je napustilo čak 8 igračica. Posle smene višegodišnjeg trenera Stojanke Došić po rečima novog predsednika Tokovića igračice (kojima je istekao Ugovor u avgustu) nisu želele da razduže opremu dok im se ne izmire dugovanja, koja kako kažu odnose se na period iz drugog dela sezone, odnosno 2,5 meseca. Zbog ove situacije aktuelno rukovstvo je prekinulo svaki vid komunikacije sa istima, ne poričući da dug postoji, kao i da treba da bude regulisan u nekom razumnom roku.

Podmlađena ekipa košarkašica Spartaka počinje novu sezonu u Prvoj ligi Srbije

Ženski košarkaški klub "Spartak" očekuje težak period borbe za opstanak u ligi, kao i formiranje konkurentnog tima, zdravog temelja, a iznad svega finansijska stabilizacija i režavanje tekućih problema. U novom rukovodstvu veruju da imaju snage i znanja za sprovođenje ovakvih aktivnosti, ali da ne očekuju da će posao biti lak.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera ŽKK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Pregleda: 5754

Povezane vesti

Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

ženska košarka

blagoja ivić

Komentarisanje ove vesti nije moguće.