Komentara: 0
Pregleda: 3985

Najava sportskih dešavanja za vikend

11.10.2014. u 09:40h
Izvor: Subotica.com
Vikend pred nama nije previše bogat sportskim dešavanjima u kojima učestvuju subotički klubovi na domaćem terenu, ali spomenućemo sve one koji danas i sutra odigravaju svoja takmičenja pa ukoliko ste u mogućnosti podržite ih.
Najava sportskih dešavanja za vikend

Zbog reprezentativnih obaveza fudbalski superligaši ovog vikenda pauziraju. U okviru Srpske lige grupa Vojvodina FK "Bačka 1901" danas od 15 časova dočekuje Radnički iz Sremske Mitrovice. U Bačkoj zoni FK "Subotica" će u nedelju ugostiti Vrbas, a Tavankut ekipu Odžaka. Mečevi se igraju od 10 časova.

Za vikend su na rasporedu i utakmice Područne i Gradske fudbalske lige, a kompletan raspored možete da pogledate u povezanoj vesti.

Stonoteniseri Spartaka organizuju danas 39. Memorijalni turnir "Vilim Harangozo", dok će sutra biti održan 13. otvoreni turnir veterana "Memorijal Tibor Harangozo". Oba dana takmičenja počinju u 9 časova, a ulaz u Stonoteniski centar je besplatan.

U organizaciji Gimnastičkog kluba "Spartak" U gimnastičkoj sali u zgradi Jadrana danas (subota) od 11 časova održaće se 2. kolo pionirske gimnastičke lige Vojvodine. Posle lige Vojvodine gimnastičare Spartaka do kraja godine očekuju još dva takmičenja - u Nišu i Novom Sadu.

Fudbalerke Spartaka danas igraju treću uzastopnu utakmicu van Subotice, a protivnik lideru Superlige za žene danas od 15 časova je niški Mašinac. Šampion iz Subotice ima maksimalan učinak u novoj sezoni, u 8 kola ostvarene su sve pobede, postignuto je 45 golova, a nije primljen nijedan. Iako fudbalerke Spartaka  i ove sezone iz utakmicu u utakmicu demonstriraju dominaciju u domaćoj ligi, meč sa Mašincem je tradicionalno neugodan i zahteva oprez, pogotovo uzimajući u obzir što domaćini imaju podmlađen sastav, što može da doneće veću motivaciju i želju za dokazivanjem.

Večeras (subota) počinje nova sezone u Prvoj ligi za košarkaše i povratnička sezona Spartaka u ovaj rang takmičenja. Ekipa iz Subotice pre pretrpela veći broj izmena, ali posle velikog broja odigranih pripremnih utakmica žele da pokažu da spremni dočekuju predstojeće izazove. U ekipi vlada pozitivna atmosfera pred početak novih prvenstvenih izazova. Košarkaši Spartaka prvi meč igraju u subotu od 19,30 časova u Hali sportova, a protivnik je ekipa Jagodine. Ulaz je besplatan.

Rukometaši Spartaka značajno su pojačani tokom međusezonskog prelaznog roka, sa velikim ambicijama krenuli su u novu sezonu takmičenja u Super ligi, ali nešto lošiji start od očekivanog u prva tri kola doneo im je jednu pobedu i dva poraza. U narednom kolu koje počinje večeras ekipa Spartaka od 19  časova gostuje u Kostolcu.

Na subotičkom Hipodromu u nedelju od 14 časova biće održan Osmi trkački dan. Glavna trka posvećena je sećanju na oslobođenje Subotice od fašizma.

Košarkašice Spartaka u prvom kolu Prve lige u nedelju gostuju ekipi Crvene zvezde. Posle velikih igračkih promena, teške situacije u klubu i logičkim sledom nametnutog koncepta funkcionisanja košarkašice Spartaka sa većinski kadetskim i juniorskim sastavom pokušaće da zadrži prvoligaški sastav, u nadi dolaska boljih vremena za ovaj klub.

Ukoliko želite da budete deo sportsko-rekreativne akcije Kluba penjača pri Planinarskom klubu "Spartak" predlažemo vam da se uključite na tradicionalne "Palićke susrete". U subotu, 11. oktobra, mesto susreta je obala Palićkog jezera, a okupljanje je kod restorana Fontana na obali Palićkog jezera. Na programu su dve pešačke staze u dužini od 12km i 20km. U nedelju je na programu revijalno takmičenje na veštačkoj steni koja se nalazi na otvorenom na Paliću (pored Majkinog salaša) i takmičenje u planinarskoj orijentaciji koje će se održati u Radanovačkoj šumi nedaleko od Palića. Više detalja u povezanoj vesti.

Odbojkaši Spartaka u neizvesnoj završnici prethodne sezone napustili su superligaškog društvo i ove sezone trudiće se da se dokažu da im je tamo mesto. Takmičenje u Prvoj ligi Srbije počinje danas, ali ekipa Spartaka svoj meč će početi u četvrtak na gostovanju u Valjevu.

Odbojkašice Spartaka svoju novu superligašku sezonu počinju u naredni petak (17. oktobar) kada u subotičkoj Hali sportova dočekuju novog člana elite kragujevačku ekipu "Kraguj". U sklopu priprema za narednu sezonu odbojkašice Spartaka nedavno su osvojile 3. memorijalni turnir "Josip Josa Marković", a večeras od 19 časova ih očekuje finale 13. Memorijalnog turnira "Dragan Šakota - Šale" u kojem će se sastati sa Crvenom zvezdom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3985

Povezane vesti

Povezane teme

sportski pregled

najava sportskog vikenda

gradska fudbalska liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.