Pregleda: 3292

Ubedljiv poraz košarkašica Spartaka na startu sezone

12.10.2014. u 00:21h > 13:37
Izvor: Subotica.com
ŽKK "Spartak" gostovao je večeras u Beogradu ekipi Crvene zvezde i sa podmlađenom ekipom očekivano zabeležio poraz, uz visoku razliku koja je na kraju meča iznosila 89:40, po četvrtinama 23:9, 15:7, 30:12 i 21:12.
Ubedljiv poraz košarkašica Spartaka na startu sezone

Košarkašice Spartaka započele su svoju novu sezonu u Prvoj ligi, najvišem rangu domaće ženske košarke, sa timom koji je daleko od konkurentnog pogotovo za ekipu kao što je Crvena zvezda koja gaji šampionske ambicije.

Ekipa ŽKK "Spartak" izgubila je večeras sa 49 pogodaka razlike, što je i u neku ruku očekivano, možda ne ovoliko, s obzirom da je subotička ekipa krenula sa sastavom koji broji samo dve seniorke, dve juniorke, dok su ostalo kadetkinje i devojčice sa po 13 godina starosti, koliko neke igračice u ligi imaju godina iskustva.

Ekipa trenera Blagoja Ivića očigledno nije mogla bolje da prođe protiv dosta iskusnije i kvalitetnije ekipe, pa će u narednim kolima, uz poneka pojačanja, pokušati nekako da obezbedi opstanak, u nadi da će se stanje u klubu, što se tiče igračkog kadra, značajno popraviti.

U ekipi Spartaka najefikasnija je bila Tulenčić sa 16 poena, zatim Suturović sa 8, slede Vidaković Hadnađ sa 5, Stešević sa 4, Skocajić je postigla 3, dok su po dva postigle Erčić i Ćuk.

Tulenčić je na parketu provela skoro 25 minuta i za to vreme imala šut od 43% za 2 poena (3/7), 75% za 3 poena (3/4), jedan skok, 6 izgubljenih lopti i jednu blokadu. Od igračica koje su provele najviše vremena na parketu izdvojila se Stešević (35:51) koja je zabeležila 12 skokova, 4 osvojene lopte i jednu asistenciju. Suturović je igrala 3 minuta manje od Steševićeve postigla je 8 poena, ali uz prilično loš postotak šuta iz igre.

Kod ekipe Crvene zvezde strelci su bili ujednačeniji: Katanić je bila najefikasnija sa 16 poena (6 skokova, 5 osvojenih lopti, 9 asistencija), Bogićević je postigla 15 (7 skokova), Mina Đorđević 14 (12 skokova), Jovana Vučetić 13 (7 skokova), a Milica Bojović 11 poena.

U narednom kolu košarkašice Spartaka po prvi put ove sezone nastupaju pred domaćom publikom, a u goste im dolazi ekipa novosadske Vojvodine. Taj meč se igra u subotu od 16 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Pregleda: 3292

Povezana vest

Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

blagoja ivić

Komentarisanje ove vesti nije moguće.