Komentara: 1
Pregleda: 4124
Foto

Pavićević: Uslovi za fudbal biće teški, ali isti za sve

05.08.2017. u 11:59h > 22:04
Izvor: Subotica.com
Do kraja ove nedelje na snazi će biti crveni meteoalarm što je dodatni poziv na oprez za sve koji će tog dana boraviti na stadionu. Meč se igra u nedelju od 19 časova, a obe ekipe su najavile napad na tri boda.
Pavićević: Uslovi za fudbal biće teški, ali isti za sve

Mnoge ljubitelje fudbala u Subotici razljutila je odluka Zajednice superligaša Srbije koja je odredila da se meč između Spartaka i Partizana igra od 19 časova, praktično u nemogućim uslovima (očekivana temperatura u 18  časova 37 stepeni, oko 20 časova 34). Mnogi ovu odluku, s razlogom, dovodili su prethodnih dana u vezu sa TV prenosom, odnosno slobodnim terminom vlasnika prava na prenos, pred duel Crvene zvezde i Čukaričkog koji je od 20 časova.

Još jednom javno postavljamo pitanje, pre svega za Zajednicu superligaša, koja je dozvolila termin da ove dve ekipe trče na terenu, a subotička publika sedi na užarenim tribinama, da li je ova odluka u interesu fudbala? da li je neophodno izlagati rizicima sve prisutne nas stadionu, a pogotovo igrače, tako što će se igrati u takvim vremenskim (ne)prilikama? ko će snositi krivicu ukoliko nešto pođe naopako, ili nedaj bože neko strada?

KLUBOVI SE NISU ŽALILI NA TERMIN

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, na kojoj su govorili pomoćni trener Sava Pavićević i prvotimac Nemanja Ćalasan, menadžer za odnose sa javnošću subotičkog Superligaša, Miško Jovović, kaže da su oba kluba prihvatila, odnosno nisu se žalila na termin.

- Zajednica superligaša Srbije je, na predlog TV ArenaSport, naknadno promenila termin i zbog njihove programske šeme igraće se od 18 časova. Stadion je pre par dana konačno priveden upotrebi, tu nema više problema i već narednu utakmcu protiv Mačve igraćemo od 20 časova, a jednu smo već odigrali, tako da to uopšte nije problem. Mi se nismo žalili, a koliko znamo ni Partizan, tako da je odluka o terminu konačna. - kaže Jovović

PAVIĆEVIĆ: AKO SUDIJA KAŽE DA SE IGRA, IGRATI SE MORA

Pomoćni trener ekipe, Sava Pavićević, odgovarajući na pitanje oko termina odigravanja meča 3. kola rekao je da je poslednjih dana teško izaći na ulicu, a kamoli igrati utakmicu u tako tropskim uslovima.

- Baš zbog najavljenih vremenskih prilika očekujemo jednu tešku i iscrpljujuću borbu na terenu. Sigurno neće biti lako nijednoj ekipi, ali ako se odluka donese da se igra - igrati se mora. Da navedem jedan primer, iz ličnog iskustva, kada sam igrao u Grčkoj i Izraelu, tamo su temperature bile i više, a igrali smo i u 17 časova. Neće biti lako, ali uslovi će biti isti za sve - jasan je Pavićević

Pavićević: Uslovi za fudbal biće teški, ali isti za sve

A sad malo o fudbalu...

O narednom Spartakovom protivniku ne treba mnogo trošiti reči s obzirom da samo ime Partizana nosi ozbiljnu težinu na ovim prostorima. Pomoćni trener Spartaka je upozorio da nema slabe pozicije u beogradskom timu, ali da će se njegova ekipa dobro potruditi da učini sve što je do njih da ostvari povoljan rezultat.

- U nedelju se sastajemo sa jednim sjajnim timom, individualno jakim, pojčanja koja su doveli su izuzetno kvalitetna, ali nama je najbitnije da se mi spremimo, da u utakmicu uđemo 100 odsto i damo svoj maksimum, a za za to imamo imamo još dva dana. Svako ko bude izašao u nedelju treba da uživa u utakmici i da pokuša da predstavi sebe u najboljem svetlu. Ne sumnjam da će naši momci dati sve od sebe i imamo pravo da se nadamo, iako igramo protiv vrlo kvalitetnog protivnika. - kaže Pavićević - Partizanu naravno prepuštamo ulogu favorita, ali dajemo sebi za pravo da se nadamo da možemo da ostvarimo povoljan rezultat.

Pavićević: Uslovi za fudbal biće teški, ali isti za sve

Mladi napadač Spartaka ističe da njegova ekipa poštuje protivnika, ali da u ovom duelu vide svoju priliku da pokažu svoje fudbalsko znanje i bez sumnje će dati svoj maksimum da to i učine.

- U goste nam dolazi jedan od najvećih klubova u Srbiji, igraju Evropi, doveli su jako dobra pojačanja i zbog svega toga imamo veliko poštovanje prema njima. Sa druge strane mi smo se dobro spremali celu nedelju, dobro smo krenuli sezonu i svi smo pozitivni i optimistični pred ovaj duel. U ekipi je odlična atmosfera i verujemo u dobar rezultat - rekao je Ćalasan, a ujedno i pozvao publiku da dođe u što većem broju i bodri domaći tim.

Trener Aleksandar Veselinović imaće na raspolaganju sve igrače pošto nema ni povređenih ni kažnjenih, a o konačni sastav znaće posle poslednjeg treninga u nedelju.

ULAZNICE ZA MEČ

Cene ulaznica kao i ranijih godina (sa CZV i PAR) su, za zapad 400, za jug i istok 350, dok će se na tribinu za navijače Spartaka moći ući za 200 dinara.

S obzirom da je utakmica povišenog rizika za organizaciju, obaveza je organizatora da svaki posetilac stadiona koji nema drugačiju dozvolu (akreditaciju, propusnicu) mora da ima ulaznicu pa tako će tako za decu do 14 godina ulaz na zapadnu tribinu biti 100 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti na danas SRC "Prozivka" (od 7 do 20 časova), kao i na dan utakmice, u nedelju, na samom stadionu (od 14 časova).

KIŠOBRANI BEZ ŠILJKA MOGU, VODE ĆE BITI NA STADIONU

Imajući u vidu da je MUP proglasio organizaciju meč povišenog rizika na stadion neće biti moguće unositi kišobrane sa šiljcima, kao ni flašice sa vodom, sa druge strane JKP "Stadion" je najavio da će obezbediti cisterne sa vodom na stadionu, pored više česama koje se nalaze u okviru ili ispred stadiona. Takođe u ugostiteljskom objektu unutar stadiona moći će da se kupi bezalkoholno osveženje u plastičnim čašama.

Zvanično promovisan Bojan Čečarić

Mladi Čečarić je pre desetak dana došao iz Mladosti iz Lučana i biće na raspolaganju šefu struke već za nedeljni meč protiv Partizana. Čečarić igra na poziciji napadača i krila, a priliku da zaigra u B timu imao je vrlo brzo po dolasku i tom prilikom je postigao pogodak.

Pavićević: Uslovi za fudbal biće teški, ali isti za sve

 - Prvi utisci u klubu su odlični, saigrači su me odlično prihvatili što je doprinelo da se brzo uklopim u ekipu. Došao sam u jednog stabilnog superligaša, što je korak napred u moj karijeri. Ambicije su mi da igram dobro i standardno, očekujem da uđemo u osam najboljih u našoj ligi, a onda što da ne i nešto više. - rekao je Čečarić

Mladom napadaču poželeo je mnogo sreće i dobre partije u plavom-belom dresu Ljubiša Dunđerski, sportski direktor kluba.

Izvor: Subotica.com
Najava 3.kola Superlige, Spartak ŽK - Partizan Najava 3.kola Superlige, Spartak ŽK - Partizan Najava 3.kola Superlige, Spartak ŽK - Partizan Najava 3.kola Superlige, Spartak ŽK - Partizan Najava 3.kola Superlige, Spartak ŽK - Partizan Najava 3.kola Superlige, Spartak ŽK - Partizan Najava 3.kola Superlige, Spartak ŽK - Partizan
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4124

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

miško jovović

sava pavićević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.