Komentara: 4
Pregleda: 4106

Fudbaleri Partizana minimalcem osvojili tri boda u Subotici

07.08.2017. u 11:07h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da iznenade aktuelnog šampiona Srbije i iskoriste njegovo teško gostovanje u Pireju, te su Beograđani "minimalcem" odneli sva tri boda iz Subotice. Odlučujući pogodak postigao je Tavamba u 30. minutu meča.
Fudbaleri Partizana minimalcem osvojili tri boda u Subotici

Spartak je respektovao šampiona do prvog sudijskog zvižduka i hrabro otvorio utakmicu, međutim, plavo-beli nisu uspeli konkretno da zaprete partizanovom čuvaru mreže, dok je šampion svoje šanse gradio preko trojca Suma – Đurđević – Tavamba.

Mlada ekipa iz Subotice dobro se nosila sa favoritom, u prvih pola sata čak je bila agresivnija i za nijansu opasnija, ali ne može se reći da su domaći stvorili mnogo izglednih prilika. Verovatno najbliži pogotku Spartak je bio u 75. minutu, kada je Stefan Hajdin uputio nezgodan šut sa 18 metara, a Filip Kljajić odbio loptu u teren.

Fudbaleri Partizana minimalcem osvojili tri boda u Subotici

foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Odlučujući momenat meča desio se u 30. minutu meča kada je kamerunac Tavamba izbegao ofsajd zamku "golubova" i na asistenciju Jevtovića lob udarcem sproveo loptu u mrežu.

Pokušavao je trener Spartaka, Aleksandar Veselinović, sa promenama u drugom delu, pre svega računao je na iskustvo kapitena Torbice, ali ni u drugih 45 minuta "golubovi" nisu uspeli da probiju organizovanu i čvrstu odbranu "parnog valjka".

Pogodak postignut u prvoj trećini meča ne samo da nije zadovoljio goste, a ni pokolebao domaće, štaviše drugo poluvreme je donelo još veća uzbuđenja i dosta izglednih prilika, ali rezultat se do poslednjeg sudijskog zvižduka nije menjao.

Fudbaleri Partizana minimalcem osvojili tri boda u Subotici

foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Oko 4.000 gledalaca na Gradskom stadionu moglo je da bude zadovoljno viđenom igrom, iako oni koji su bodrili plavo-bele rezultatom sigurno nisu, ali po onako teškim uslovima za igru predstava fudbalera zaista je bila sasvim korektna i Spartak može da žali samo za bodovima, jer razočarao igrom sigurno nije.

Spartak Ždrepčeva krv - Partizan 0:1 (0:1)
Tavamba 30'

Spartak: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Hajdin, Šimura, Jočić, Savković, Ivanović (68' Čečarić), Abaz (46' Torbica), Nikolić.

Partizan: Kljajić, N. R. Miletić, Ćirković, Ostojić, Munir, Jevtović, Everton, Pantić, Suma (63' Đuričković), Tavamba (90+2 Đorđević), Đurđević (81' Kosović).

Fudbaleri Partizana minimalcem osvojili tri boda u Subotici

foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Trener domaće ekipe nije bio nezadovoljan partijom svojih pulena, istakavši da su se i pored velikog broja mladih igrača odično suprotstavili vrlo kvalitetnom sastavu iz Beograda.

- Pristojnost nalaže da čestitam Partizanu na osvojena tri boda. Mi smo odigrali kvalitetno, u većini meča bili egal sa rivalom, reakcija naših navijača as tribina dokazuje da treba da nastavimo u ovom ritmu i da nemamo čega da se stidimo. Moj tim je ubedljivo najmlađi u Super ligi i danas je pružio dostojan otpor. Idemo dalje, moramo da se okrenemo sledećoj utakmici. - rekao je Veselinović

U narednom kolu, koje se igra već u sredu i četvrtak, Spartak gostuje Javoru.

TABELA: Crvena zvezda 9, Partizan 9, Vojvodina 9, Voždovac 7, Spartak 6, Mačva 6, Mladost (-1) 4, Radnik 4, Čukarički 3, Radnički (-1) 3, Javor 3, Zemun 1, Rad 1, Napredak 1, Bačka 0, Borac 0.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4106

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.