Komentara: 21
Pregleda: 18417

Otvara se i robni deo Buvljaka, poslovanje u punom kapacitetu tek od juna

27.04.2020. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Nakon što je prošlog utorka otvoren zeleni, sutra se otvara i robni deo Buvljaka, te će kompletna pijaca u Malom Bajmoku građanima biti na raspolaganju od 7 do 13 časova. Ipak, aktuelna epidemiološka situacija ostavila je vidne posledice na poslovanje najveće i najprometnije "Tržnicine" pijace, za koju nadležni očekuju da će se stabilizovati početkom juna.
Otvara se i robni deo Buvljaka, poslovanje u punom kapacitetu tek od juna

Kako objašnjava Branislav Joka, generalni direktor AD "Tržnice", prošlog utorka je zelena deo Buvljaka počeo da radi sa svega 5 tezgi, dok je za vikend bilo otvoreno oko 20 od ukupno 170 tezgi.

- Kada to pogledate, onda vam je jasno da pijaca u ovom trenutku neće raditi u punom kapacitetu. Zakupci će ovaj period do prvomajskih praznika najverovatnije iskoristiti da obiđu svoje tezge, preslože robu, izbace ono što je zimsko i dopune novim, a kada će se situacija stabilizovati, teško je reći. Mislimo da bi to moglo da bude tek u junu, ako sve bude išlo normalnim tokom i kada se otvore granice - kaže Joka.

BEZ PLAĆANJA ZAKUPA ZA APRIL - Budući da je Buvljak bio zatvoren od 22. marta, "Tržnica" jedonela Odluku da zakupci ne plaćaju zakup tezgi za april, dok će se onima koji su svoje obaveze za april već izmirili, avansna uplata evidentirati kao pretplata za neki budući period, a ugovor produžiti za mesec dana.

Bez obzira na promet, naš sagovornik ističe da će AD "Tržnica" nastaviti da sprovodi sve preventivne mere u cilju zaštite i bezbednosti građana koji dolaze na pijacu.

- Na ulazima smo postavili barijere za dezinfekciju obuće, imamo na više od 40 pozicija sredstva za suvo pranje ruku, a u proteklom periodu smo kompletnu pijacu dezinfikovali dva puta i nastavićemo da je dezinfikujemo nakon svakog radnog dana - dodaje Joka.

Otvara se i robni deo Buvljaka, poslovanje u punom kapacitetu tek od juna

Iz AD "Tržnice" još jednom apeluju na građane koji dolaze na pijacu, bilo u svojstvu prodavaca ili kupaca, da se pridržavaju propisanih mera koje podrazumevaju nošene maski i rukavica, kao i održavanje socijalne distance od 2 metra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 18417

Povezane vesti

Povezane teme

Buvljak

subotički Buvljak

branislav joka

vanredno stanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.