Komentara: 54
Pregleda: 25316
Video

Od ponedeljka međugradski prevoz, frizerski i kozmetički saloni, teretane i fitnes centri...

24.04.2020. u 17:48h > 18:06
Izvor: Subotica.com
Od ponedeljka međugradski prevoz, frizerski i kozmetički saloni, teretane i fitnes centri...

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 časa testirano 3.563 osoba na koronavirus od kojih su 204 bile pozitivne,a preminulo je još 5 pacijenata - saopšteno je danas iz Vlade Srbije. Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je da je veoma dobro da je danas ukupan broj pozitivnih na koronavirus ispod šest odsto.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će od ponedeljka početi da radi međugradski prevoz, pijace na zatvorenom, frizerski i kozmetički saloni, teretane kao i fitnes klubovi. Rad ovih objekata biće dozvoljen uz obavezno korišćenje zaštitne opreme. Kon je takođe dodao da će penzioneri od naredne sedmice imati jedan sat za šetnju.

Ranije smo preneli da policijski čas u našoj zemlji počinje danas u 18 časova, a završava se u ponedeljak u 5 časova ujutro. Kako nezvanično saznaje B92.net, za prvomajske praznike policijski čas bi trebalo da traje nešto duže, od četvrtka u 18 časova pa do ponedeljka u 5 časova ujutro. Odluka još nije zvanično doneta, ali bi, kako prenosi ovaj portal, prema mišljenju struke to bilo najbolje rešenje kako se ne bi ugrozile optimistične prognoze povodom epidemije korona virusa u Srbiji.

U cilju sprečavanja širenja novog korona virusa, Zavod za javno zdravlje Subotica otvorio je kontakt telefon za davanje svih potrebnih informacija o virusu građanima koji žive ili će boraviti na teritoriji Severnobačkog okruga, odnosno na teritoriji Grada Subotice i opština Bačka Topola i Mali Iđoš.

Informacije će od ponedeljka, 27. aprila, davati dežurni lekari Kol centra Zavoda za javno zdravlje svaki dan, uključujući i dane vikenda, od 8 do 22 časa, na broj telefona 064/10-09-276.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 54
Pregleda: 25316

Povezana vest

Povezane teme

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.