Komentara: 8
Pregleda: 13049
Foto

Zelene pijace od sutra počinju s radom, ali uz strogo poštovanje propisanih mera

20.04.2020. u 21:26h
Izvor: Subotica.com
Sve pijace u nadležnosti AD "Tržnica" i JKP "Subotičke pijace" od sutra će biti otvorene za građane, koji će posle tačno mesec dana ponovo moći da se snabdeju svežim voćem, povrćem i drugim namirnicama sa tezgi. Ipak, nadležni poručuju da svi koji dolaze na pijacu, bilo u svojstvu prodavca ili kupca, treba da se pridržavaju propisanih mera kako bi se mogućnost zaraze sveo na minimum.
Zelene pijace od sutra počinju s radom, ali uz strogo poštovanje propisanih mera

Nakon što je Vlada Srbije jutros donela odluku o otvaranju pijaca, JKP "Subotičke pijace" odmah su pristupile dezinfekciji svojih prostora, kako bi Zelenac, Mlečna, Teslina i Kvantaška pijaca sutra spremno dočekale svoje prodavce i prve kupce.

- Sve pijace su dezinfikovane natrijum hipohloritom, odlučili smo i da skinemo vetrobrane sa Mlečne pijace kako bi bila što prozračnija, a takođe ćemo gledati i da ograničimo broj ljudi koji mogu da borave u prostoru - objašnjava Dejan Ljubisavljević, direktor JKP "Subotičke pijace", dodajući da je radno vreme pijaca ostalo nepromenjeno. - Apelujem na sve naše zakupce, ali i na građane koji dolaze na pijacu da pazare da se pridržavaju propisanih mera koje podrazumevaju održavanje socijalne distance od dva metra, nošenje maski i rukavica, jer ćemo na taj način mogućnost zaraze svesti na minimum, odnosno eliminisati.

Zelene pijace od sutra počinju s radom, ali uz strogo poštovanje propisanih mera

Zelene pijace od sutra počinju s radom, ali uz strogo poštovanje propisanih mera

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Mlečna pijaca počinje sa radom sutra. Uskoro više informacija.

Објава коју дели Subotica.com (@wwwsuboticacom) дана

Da počnu da rade spremne su i pijace u nadležnosti AD "Tržnica", pa će sutra od 7 do 13 časova građanima biti na raspolaganju pijace u Aleksandrovu, na Paliću i zelena pijaca na Buvljaku, dok će pijaca u Bajmoku će biti otvorena u četvrtak, 23. aprila, takođe od 7 do 13 časova.

- Na svim pijacama biće određen poseban ulaz i poseban izlaz, broj kupaca će biti ograničen u skladu sa veličinom prostora kako bi se svi mogli pridržavati mere obaveznog socijalnog distanciranja. Ulaz na zelenu pijacu na Buvljaku biće omogućen iz Velebitske ulice, a biće otvoren i ulaz na parking - kaže Branislav Joka, generalni direktor AD "Tržnice". - I prodavci i kupci na pijacama moraju da nose maske i rukavice i imaju obavezu da se pridržavaju mera socijalne distance, odnosno razmaka od dva metra.

Zelene pijace od sutra počinju s radom, ali uz strogo poštovanje propisanih mera

U skladu s merama prevencije i sprečavanja širenja zaraze korona virusom, iz AD "Tržnice" poručuju da će dezinfekciju pijačnog prostora raditi svakodnevno, obezbediće sredstva za suvo pranje i dezinfekciju ruku, kao i pojačati održavanje higijene i uklanjanje komunalnog otpada sa pijaca.

Izvor: Subotica.com
Dezinfekcija pijace Dezinfekcija pijace Dezinfekcija pijace Dezinfekcija pijace Dezinfekcija pijace Dezinfekcija pijace Dezinfekcija pijace Dezinfekcija pijace
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 dana
Komentara: 8
Pregleda: 13049

Povezane vesti

Povezane teme

pijace

mlečna pijaca

Tržnica Subotica

Buvljak

branislav joka

jkp subotičke pijace

kvantaška pijaca

vanredno stanje

zelena pijaca buvljak

dejan ljubisavljević

teslina pijaca

pijaca na teslinom naselju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.