Komentara: 8
Pregleda: 12066

Zakupci tezgi na Buvljaku neće plaćati zakup za april

27.03.2020. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
Najveća robna pijaca u zemlji, subotički Buvljak, zbog nastale epidemiološke situacije, svoja vrata zatvorio je u nedelju, 22. marta. Kako Buvljak hrani više stotina porodica u našem gradu, mnogi su se uplašili kako će izmiriti sve obaveze s obzirom da ne rade.
Zakupci tezgi na Buvljaku neće plaćati zakup za april

U AD “Tržnica” kažu da je Nadzorni odbor doneo odluku da trgovci neće plaćati zakup tezgi za april. Nadzorni odbor doneo je odluku o stavljanju van snage Cenovnika usluga AD „Tržnica“ za period od 1. do 30. aprila  2020.godine. Odluka je doneta na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja, Uredbe o organizovanju rada poslodavca za vreme vanrednog stanja, Naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije i na osnovu člana 82. Statuta preduzeća

- Odluka je doneta za april, a kako će biti ubuduće, zavisiće od situacije – kaže direktor Branislav Joka. – O ovoj i svim drugim promenama i odlukama građani mogu da se informišu na sajtu preduzeća.

Pravo na zastoj u plaćanju imaju svi zakupci -korisnici usluga-  bez obzira na tip ugovora koji imaju sklopljen sa  „Tržnicom“, dok će onima koji su svoje obaveze za april već izmirili, avansna uplata će im se evidentirati kao pretplata za neki budući period, a ugovor će im se produžiti za mesec dana. Ugovori koji ističu u aprilu biće produženi za period trajanja zastoja, a posle tog perioda zakupac nastavlja sa postupkom produženja ugovora u skladu sa Pravilnikom o načinu davanja u zakup prodajnih prostora na pijacama od 23.03.2018.godine i Cenovnikom usluga preduzeća.

Zakupci tezgi na Buvljaku neće plaćati zakup za april

Ova odluka „Tržnice“ umirila je brojne zakupce tezgi, od kojih neki ne rade od nedelje, a mnogi i znatno duže.

- Realno, od početka godine posao je jako slab, što zbog toga što je malo ko išao po robu, što zato jer nema kupaca iz Mađarske. Nekako smo tavorili do marta, ali je već početkom meseca sve stalo. Mnogi od nas su danima džabe otvarali tezge – kaže nam čitateljka koja godina porodicu prehranjuje radeći na Buvljaku. – Ovo nam je olakšica, kako da nije, jedino ne znamo šta da radimo sa doprinosima, da li da se odjavljujemo ili da sačekamo da i tu država donese neku zvaničnu uredbu. I pored svega ovoga smo u problemu jer ne radimo i nemamo kako da povratimo novac koji smo uložili u robu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 12066

Povezane vesti

Povezane teme

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.