Komentara: 28
Pregleda: 15423

Otkrivanje spomenika Svetog Trojstva u nedelju

16.05.2016. u 16:04h
Izvor: RTV Pannon
Otkrivanje spomenika Svetog Trojstva u nedelju

Otkrivanje i osvećenje spomenika Svetog Trojstva ispred Gradske kuće u Subotici biće održano u nedelju, tokom svete mise. Spomenik je iz okoline Gradske kuće uklonjen 1964. godine i postavljen je pored subotičke katedrale Svete Terezije Avilske.

Na inicijativu Mađarskog nacionalnog saveta je u decembru 2014. započelo njegovo rastavljanje i restauracija koju je vršila restauratorka i klesarka Karolina Biači. Radove su podržali Mađarski nacionalni savet, Vlada Mađarske i lokalna samouprava Subotice.

Iako se očekivalo da Sveto Trojstvo bude u celosti obnovljeno do 15. avgusta prošle godine, kada se navršilo 200 godina od njegovog postavljanja, javne nabavke ponavljale su se nekoliko puta, a pored ostalog spomenik je bio u dosta lošem stanju i neki delovi su morali da budu ponovo izrađivani, što je zahtevalo vremena.

Izvor: RTV Pannon

Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva

Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva
Pogledaj ostale fotografije

Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva

Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva Pripremni radovi za premeštanje spomenika Svetog Trojstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 15423

Povezane vesti

Povezane teme

skulptura svetog trojstva

spomenik svetog trojstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.