Komentara: 18
Pregleda: 5494
Foto

Prolongiran završetak radova na spomenik-skulpturi Svetom Trojstvu

04.12.2015. u 15:44h
Izvor: RTV City
Radovima na vraćanju spomenika-skulpture Svetom Trojstvu započetim krajem septembra ne nazire se kraj.
Prolongiran završetak radova na spomenik-skulpturi Svetom Trojstvu

Nakon postavljanja postolja i vraćanja tabli u zlatopisu na konstrukciju spomenika ostalo je da se vrate sve skupture na mesta koja su predviđena za njih, a taj posao je prolongiran na neodređeno vreme. Podsećamo da je rok za završetak radova iznosio 30 dana kako je prvobitno bilo najavljeno, da bi potom bilo prolongirano za kraj novembra, međutim sve su prilike da će se radovi preneti i u 2016. godinu.

Vraćanje spomenika-skulpture Svetom Trojstvu na matično mesto, na kojem je bio od 1815. do 1964. godine naišlo je na dodatno pomeranje rokova. Radovi na povratku spomenika se izvode kroz dva ugovora čiji su potpisnici Direkcija za izgradnju grada koja je zadužena za građevinske radove i Mađarskim nacionalnim savetom čiji restauratori rade pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika.

Prolongiran završetak radova na spomenik-skulpturi Svetom Trojstvu

"Grad je svoje obaveze već izvršio, nažalost ne možemo još izvršiti kompletne radove koji se tiču vraćanje kocaka na mesto šetališta i završetak ograde, jer su restauratorski radovi još uvek u toku. Nažalost zbog restauracije figura spomenika, sumnjamo da će se do kraja godine završiti svi radovi na spomeniku Svetom Trojstvu", rekao je Peter Blau, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Izvor: RTV City
Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva Radovi na restauraciji Spomenika Svetog trojstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5494

Povezane vesti

Povezane teme

peter blau

skulptura svetog trojstva

spomenik svetog trojstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.