Komentara: 14
Pregleda: 3701
Foto

Obnavlja se fasada Gradske biblioteke

06.05.2021. u 15:23h
Izvor: Subotica.com
Prednja fasada Gradske biblioteke Subotica uskoro će biti obnovljena zahvaljujući sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje je obezbedilo 18 miliona dinara za sanaciju fasade koja gleda na Gradski trg, balkona i Atlasa, koji su u najlošijem stanju.
Obnavlja se fasada Gradske biblioteke

Kako objašnjava Andrea Kikić, sekretarka Sekretarijata za privredu, turizam i lokalno ekonomski razvoj, za realizaciju ove investicije već su pribavljeni uslovi Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na osnovu kojih je urađen popis i opis radova, a takođe je obezbeđena i građevinska dozvola.

- Javna nabavka za izvođenje radova će se objaviti u maju-junu, a početak radova se planira za treći kvartal ove godine - kaže Kikić.

Obnavlja se fasada Gradske bibliotekePo njenim rečima, fasada Gradske biblioteke je poslednji put obnovljena 1985. godine, a u predstojećem periodu Grad Subotica će se truditi da obezbedi i dodatna sredstva za obnovu bočnih fasada, kako bi se kompletan spoljašnji izgled ove kulturne ustanove osvežio.

Izvor: Subotica.com
Fasada Gradske biblioteke Fasada Gradske biblioteke Fasada Gradske biblioteke Fasada Gradske biblioteke Fasada Gradske biblioteke Fasada Gradske biblioteke Fasada Gradske biblioteke Fasada Gradske biblioteke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3701

Povezane vesti

Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.