• Pregleda: 3368

Objavljen oglas za izgradnju kanalizacije na Paliću

Objavljen oglas za izgradnju kanalizacije na Paliću

Objavljivanjem oglasa za Proširenje kanalizacionog sistema Palić danas je napravljen još jedan korak u realizaciji velikog projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“, koji se realizuje u saradnji sa nemačkom KfW bankom.

- Posle dolaska konsultanata koji su utvrdili stanje u realizaciji projekta, ovo je sledeći korak u njegovoj realizaciji. Kada bude izabran izvođač radova, potpisaće se ugovor sa ministarstvom i nemačkom KfW bankom. Veoma smo zadovoljni   i nadamo se da, ukoliko ne bude problema, već u maju možemo početi sa izvođenjem radova na izgradnji kanalizacije u naselju Palić – kaže Ervin Molnar, menadžer projekta.

Podsetimo, izgradnja kanalizacije je glavna karika u projektu koji nemačka KfW banka finansira sa 6.5 miliona evra.

Oglas se odnosi na nabavku kanalizacionih cevi, fitinga i šahti, iskop, zatrpavanje i ispitivanje pritiska i CCTV ispitivanje, uključujući odvodnjavanje rovova za kanalizacionu mrežu,  građevinske radove na  priključivanju tri kompaktne crpne stanice za otpadne vode, uključujući priključak na elektroenergetsku mrežu, mere predostrožnosti kod potiska vode i odvodnjavanje.   Najavljene aktivnosti na projektu uključuju proširenje kanalizacione mreže u naselju Palić, uključujući tri kompaktne crpne stanice za otpadne vode i kanalizacioni cevovod.

Rok za podnošenje ponuda je 17. april a posle temeljne analize, izvođača radova izabraće Agencija za izvođenje projekta, tj. JKP „Vodovod i kanalizacija“, gde se i mogu predati.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
Weng Odgovori
Ako ne napravite u olge peneval kanalizaciju dzaba poso.tu se nikad nista ne gradi
Svi koriste sep.jame. a park
Wc gde to ide.mala gostiona
A sve vode se tu slivaju kad su
Vece kise.
Laco Odgovori
Sa ovim projektom se rešava višedecenijski problem građana Palića,a ujedno se rešava i jedan od uzroka zagađenja jezera. Sve pohvale za projekat!
city woman
Polako sa pohvalama, naslušali smo se obećanja.
AlwaysUltra
Nema se projekat hvaliti , nego zavrseni radovi. A do tada jos mnogo prvih aprila !!
Trovach
Zasto vi botovi morate tako providno da hvalite najavu projekta 1A faze za 2, najdalje 3 godine, a jos ni maketu nismo videli. Budite bar malo suptilniji, zamaskirajte obozavanje i budite mastovitiji.
rax Odgovori
skupljali su potpise za kanalizaciju, za "nekog". na kraju ti ljudi koji su potpisali i nece svi dobiti kanalizaciju.
Stanimirka Odgovori
Konacno se krece sa kanalizacijom na Palicu i kada se ona zavrsi moci ce ozbiljnije da se pristupi problemu kvaliteta vode u jezeru. Svakako odlicne vesti za sve Palicane, a i nas koji tamo volimo da provodimo slobodno vreme
AlwaysUltra
I da pojedete sendvic na obali s pogledom na riblje groblje (za pokoj duse im valjda) !!
Каролинг Odgovori
Лепа вест за Палић, прво Аква парк а сада и канализација! Палић ће заиста постати елитна туристичка дестинација са комплетном инфраструктуром!
AlwaysUltra
Na maketama za sada ...
Trovach
Meni licno ne treba akva park, ali zelim za zivota da se bar jos jednom, bez rizika od neke zaraze, okupam u jezeru (palickom, naravno). Nisam bas tako mator, ali ovim tempom za 20-30 godina necu biti vise ni za pecanje, a od plivanja cu spasti samo na brckanje u plicaku.
proleter Odgovori
Super njima, ja u Proleterskih brigada cekam istu, evo trideseta je godina.....
Nemanja Odgovori
Kada ce se praviti kanalizacija u Bajmoku?
Akotepitaju Odgovori
Nisu verovali, sumnjali su i lagali... a ovo krenulo!!! I ne samo ovo nego i ceo KFW projekat koji podrazumeva mnogo vise od uspostavljanja same kanalizacione mreze na Palicu.
Trovach
Sta je uradjeno?
Trovach Odgovori
Da ne bude kako samo kritikujem, a ne predlozim nista korisno, mislim da bi dugorocno resenje za palicko jezero bila izgradnja kanala Dunav-Palic i to od Baje (pogledajte mapu). Taj kanal bi cak mogao ici koritom Kiresa (koje bi trebalo produbiti), sto bi pojeftinilo izgradnju, a kanal bi posluzio i za navodnjavanje. Na ovaj nacin bi jezero Palic (ali i Ludos) postalo protocno jer bi voda oticala kanalom Palic-Tisa. Znaci, cistija jezera i kanali koji mogu posluziti i za navodnjavanje.
Max Odgovori
Polako sa pohvalama ali i sa kritikama. Nosilac projekta je Njemčka banka a ne grad ili političke partije. Ako projekat uspije treba se zahvaliti onima koji su ga i pokrenuli Njemačkoj Banci. Ponavljam nije ruska već Njemačka.
ferenc kerekeš Odgovori
Prošle godine je bio popis interesenata za kanalizaciju Palić.Posedujem kuču u Vikend naselju.Poslao sam izpunjenu saglasnost kao interesent.Vikend naselje na samoj obali jezera je puna septićkih jama,na 200 do 300 metara jedna od druge.Projekat trase sam video ali od tada ništa novo. Dali ćemo doživeti da ne zagađujemo više podzemnu vodu a samim tim i vodu jezera.Niko nezna da mi odgovori ..Živi bili pa videli Pozdrav iz Panćeva.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.