Komentara: 17
Pregleda: 7850
Foto

Kanalizacija uskoro i na Paliću

28.12.2016. u 02:05h
Izvor: Subotica.com
U Kongresnom centru Velike terase na Paliću sinoć je održan zbor građana na kome su predstavljene mogućnosti priključenja na buduću kanalizacionu mrežu MZ Palić u okviru Projekta zaštite biodiverziteta Palić-Ludaš.
Kanalizacija uskoro i na Paliću

Okupljenim meštanima predstavljen je značajan projekat koji nemačka KfW banka fiinansira sa 6.5 miliona evra bespovratnih sredstava. Da bi se on realizovao, između ostalog, neophodno je i da se u naselju izgradi kanalizaciona mreža. Da bi uopšte počeli radovi na izgradnji neophodno je da oko 700 ljudi potpiše izjavu o nameri da se priključi na kanalizacionu mrežu.

- Naše procene su da oko 1.400 domova nema kanalizaciju. Do kraja januara treba da se sakupe izjave da bi projekat bio nastavljen, a mi ćemo u mesnoj zajednici organizovati skupljanje i pomagati građanima da te formulare ispune – najavila je Marta Dobo, predsednica Skupštine MZ Palić.

Cena priključka biće 27.000 dinara i neće se menjati. Na gotovinsko plaćanje građani će imati popust od 20 odsto ili pak mogućnost da taj iznos otplate na 24 mesečne rate. Cena je znatno niža od tržišne, jer je projekat od velikog značaja i za meštane i za ceo grad i razvoj Palića, kao turističkog destinacije.

U ovom projektu značajne su dve stvari, to su izgradnja potisnog voda, od postojećeg prečistača na Paliću do prečistača u gradu, a taj projekat je procenjen na oko 1.3 miliona evra, kao i razvoj kanalizacione mreže, koja je danas zastupljena oko 35 odsto, a realizacijom ove investicije bila bi oko 80 odsto – objasnio je Čaba Šanta iz JKP „Vodovod i kanalizacija“. - Izgradnja bi najranije trebala da počne u avgustu naredne godine i trajaće oko godinu i po dana.

O značaju celokupnog projekta i etapama njegove realizacije na zboru građana govorili su i Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga, Predrag Radivojević, direktor Preduzeća za upravljanje putevima i Žika Reh, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Okupljene građane je, međutim, najviše interesovalo kroz koje ulice će prolaziti kanalizaija i da li će ona uopšte doći do njihovih kuća. Na ovo pitanje, nadležni nisu dali odgovor, već su građane uputili na mesnu zajednicu, gde će se moći videti planovi izgradnje kanalizacione mreže.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7850
Povezane vesti
Povezane teme
palić žika reh uvođenje kanalizacije i vodovoda kanalizacija na paliću mz palić marta dobo kanalizacija dragi vučković predrag radivojević
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.