• Pregleda: 9801

Nova godina donela novi cenovnik Toplane i subvencije za socijalno ugrožene Subotičane

Prvog dana 2015. godine na snagu je novi cenovnik JKP “Subotička toplana”, kao i subvencije za socijalno ugroženo stanovništvo.
Nova godina donela novi cenovnik Toplane i subvencije za socijalno ugrožene Subotičane

Nova, jedinstvena cena kilovatčasa daljinskog grejanja u Subotici za stambene potrošače od 1. januara iznosi 8,1 dinar po kilovatčasu. Cena je u skladu sa novousvojenim Tarifnim sistemom i Metodologijom obračuna isporučene toplotne energije, a niža je nego što je prvobitno bilo predloženo od strane Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Subotička toplana”.

Od nove godine brojne kategorije socijalno ugroženih stanovnika Subotice, koja su izvršila blagovremenu prijavu, imaju popuste pri plaćanju računa za komunalne usluge.

Od prvog dana Nove godine počela je i primena Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Čistoća i zelenilo" i "Dimničar".

Popust od 50 odsto na račune ovih preduzeća ostvariće ratni vojni invalidi iz ratova 90-ih, zatim porodice poginulih boraca i umrlih vojnih invalida, dok će druge brojne kategorije socijalno ugroženih ostvariće popust, odnosno subvenciju u iznosu od 20 ili 30 odsto, u zavisnosti od kategorije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

27
Pera Odgovori
Da li se narod slaW sa svim ovim poskupljenjima?
Ko odobrava ove zverovake odluke na racun sirotinje?
Voda,struja,gas,komunalije itd.
Da li je to notmalno?Kako mislite da narod zivi i placa lopovluke politicara i kvaI boznismena ovoga grada?
Topsakal Odgovori
Od 01.01.2015. nakon nove cene grejanja preko Toplane ,receno je da ce racuni za grejanje biti isti. Kod nas svaki stan ima svoj kalorimetar . Iz Toplane jos nisam dobio odgovor .Kako su do toga došli ? Ako se ne varam , to je veliko poskupljenje na mala vrata . Za stan od 60 m2 i potrošnju od 2000 kw to je 16.200,00 dinara mesečno !? Pre poskupljenja bi bilo 12.250,00 . Da li ste normalni ? To je 270din po m2. Gde to ima ? Šta raditi "? Napraviti udruženje ? Odjaviti se ? Preći na drugo grejanje , ali koje ?
propalitet Odgovori
Ta šta se bunite.Biće i gore.Dinar propada pa moraju cene u eurima ostati iste.Ko nam je kriv što zarađujemo dinare.Kandžiju u ruke pa udri po sirotinji koja je uvek bila marva za tegljenje.Tako treba - nema leba!I ne treba da ga bude jer ovde neće nikad biti dobro.
no name Odgovori
Kada ce Toplana da se resi viska zaposlenih?
sub Odgovori
Huligani-politicari !!!
horatio cane Odgovori
" ...50% popusta za ratne vojne invalide iz ratova 90-tih..", ma kako to kad Srbija nije ratovala u Hrvatskoj, Bosni, itd....Tako je to do sada tvrdila bivsa vlast. Vidi se ko nam je nova vlast! Bas ti koji su ratovali...
Zao mi je stradalih, ali se moglo i bez ratovanja.....
Jadna sirotinja, njima je dosta i 20% popusta...
Sluga sive ekonomije Odgovori
Mashala !!!
parcov Odgovori
Preko 80% Suboticana je na republickim izborima glasalo za SNS, SVM i SPS. Sta se sad bunidu?
sas Odgovori
A zasto toplana jednostavno umesto gasa ne pocne ponovo da koristi energent mazut pa da cena grejne povrsine stana ponovo ne prelazi 60 dinara po metru kvadratnom kao u stara dobra vremena dok jos nisu grejali sistem sa takvim skupocenim energentom kakav je butan gas?

Tada je mesecni racun za toplanine usluge za dvosoban stan iznosio 3800 dinara mesecno, a od kada su uveli gas kao energent umesto mazuta evo kao sto to svi sada vidimo cena grejanju je otisla u nebo, cak i vise od 100% iznosi poskupljenje .
neko iz mase Odgovori
Kriminal
Sluga sive ekonomije Odgovori
@ SAS
Tako je ,ala si odvalio- ako je skup lebac neka narod jede kifle!
Nirnberg Odgovori
Osnujmo udruženje.....mi smo gradjani.mi plaćamo.javna preduzeća su naše vlasništvo kao i država......a ne političara.......organizujmo se.dogovorimo i izborimo.....jer to nece niko uraditi osim nas......ako se ne buniš i ne deluješ.znači da ti je dobro
fsb Odgovori
dok je ovaca,biće i novaca
robin Odgovori
u dimnicaru ima visak sluzbenika mogli bi ioni cititi dimnjake posto je sad sezonagrejanja
JAPAJA Odgovori
Opet za redovne platiše suv ku**c. U ovu cenu su ukalkulisali i one što ne plaćaju i oslobođene i partijski budžet i kuse i repate a oni koji redovno plaćaju uvek najebu. Dokle više. Maglaji, godinu dana čekamo da nam objasniš nenormalne odnosno što neko reče životinjske račune od decembra prošle 2013-te i januara 2014-te godine. Svi znate šta se desilo i da je to bio čist lopovluk po sredi a ti ćutiš. E pa neće moći Jene. Nemoj da ti se ove godine to desi jer ako se mi skupimo ostaćete i bez funkcija i imovine koju ste lopovlukom stekli. Dosta ste lagali i podvaljivali ovom narodu.
prolaznik Odgovori
i onda se pitaju zasto ljudi napustaju Suboticu... Pa KO moze da isprati te cene, i ovo do sada smo jedva krpili i nikada im se naplacati. SRAMOTA
Gospon Odgovori
U BG i NS placaju 100 dinara po m2.....ovo je sramota koja je cena..
podao Odgovori
Direktori, upravni odbori, politicki pajaci pa moramo mi to da hranimo gladni narode nas! Kako ce u Gradskoj kuci kanapei i kavijar da se sluze?
Gadi Odgovori
Glasali ste a sada üzivajte
Autonomas Odgovori
Samo kad je cena grejanja u BG pola ove u SU
Sta smo mi ?
ovce ?
Topsakal Odgovori
Za početak možete se žaliti i pisati na sajtu http://www.subotica.rs , - Pitajte gradonačelnika ,ili pisati mejlove !Toplani! . Pisao sam pre tri nedelje , još nema odgovora... Za početak ...
musavi Odgovori
žalite se Mirku Bajiću ili svetom Petru,obojica će vam jednako pomoći.
pajo Odgovori
Kome se nesidja cena neko se negreje na Gradku tuplanu! Ima Drva ugalj! Treba platiti gas odrzavanje investicije! Cena je Ok! A Sirotinja nezivi u zgradama ili kucama gde prolazi gradki toplovod! Molim oneko kome je skupo neka prodaju stanove i kupe kuce gde im je jeftinije grejanje i gde mogu lepo da se pozabave izolacijom!
centar 1 Odgovori
Ovo je najobicnija i najsurovija pljacka vec od vlade opljackanog , osiromasenog naroda. Za ovakve odluke treba dobar zeludac, da ne bi povracali.
earthworker Odgovori
ajd kad narod uporedi racune iz ove i prosle godine pa ako je nevidjen bezobrazluk [*...*]
Komunizam? Odgovori
Zasto nemamo alokatore? U stanu nekada nedeljama nisam, placam za ono sto ostali stanari potrose efektivno, jer sve radijatore iskljucim. Zelim da placam samo svoju potrosnju. Stanje bez alokatora je jako nepravedno!
Cak i kada sam u stanu, radijatori su iskljuceni a temperatura je oko 19-20. Kada ih odvrnem ide do skoro 25 stepeni - kome treba toliko toplo da je??
tea Odgovori
Cena je nova, ali nasi radijatori u Kizur Istvana 11 su i dalje jedva mlaki.
Kod sestre u Kumicicevoj 14 preko 25C , a nas racun veci . Kvadratura, nacin obracuna i kvalitet zgrade 1/1 .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.