Komentara: 27
Pregleda: 10594

Nova godina donela novi cenovnik Toplane i subvencije za socijalno ugrožene Subotičane

02.01.2015. u 14:07h
Izvor: RTV Yueco
Prvog dana 2015. godine na snagu je novi cenovnik JKP “Subotička toplana”, kao i subvencije za socijalno ugroženo stanovništvo.
Nova godina donela novi cenovnik Toplane i subvencije za socijalno ugrožene Subotičane

Nova, jedinstvena cena kilovatčasa daljinskog grejanja u Subotici za stambene potrošače od 1. januara iznosi 8,1 dinar po kilovatčasu. Cena je u skladu sa novousvojenim Tarifnim sistemom i Metodologijom obračuna isporučene toplotne energije, a niža je nego što je prvobitno bilo predloženo od strane Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Subotička toplana”.

Od nove godine brojne kategorije socijalno ugroženih stanovnika Subotice, koja su izvršila blagovremenu prijavu, imaju popuste pri plaćanju računa za komunalne usluge.

Od prvog dana Nove godine počela je i primena Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Čistoća i zelenilo" i "Dimničar".

Popust od 50 odsto na račune ovih preduzeća ostvariće ratni vojni invalidi iz ratova 90-ih, zatim porodice poginulih boraca i umrlih vojnih invalida, dok će druge brojne kategorije socijalno ugroženih ostvariće popust, odnosno subvenciju u iznosu od 20 ili 30 odsto, u zavisnosti od kategorije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 10594

Povezane vesti

Povezane teme

subvencije

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

subvencionisanje komunalnih usluga

subvencionisanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.