Komentara: 7
Pregleda: 7522

Jedinstvena cena grejanja

10.11.2014. u 12:52h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Nakon usvajanja novog Tarifnog sistema, po kojem će se grejanje plaćati samo tokom grejne sezone, Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća "Subotička toplana" predložio je novu, jedinstvenu cenu kilovatčasa daljinskog grejanja u Subotici.
Jedinstvena cena grejanja

Kako se navodi u tekstu zahteva za korekcijom cena objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu, predloženo je da nova cena daljinskog grejanja za stambene objekte bude 8,5 dinara po kilovatčasu, za poslovne potrošače 10,62 dinara po kilovatčasu, a za ustanove 10,20 dinara po kilovatčasu.

O novom cenovniku treba da se izjasne Gradsko veće i Gradska skupština, a u slučaju pozitivne saglasnosti stupio bi na snagu od 1. decembra.

Predložena cena je u skladu sa novousvojenim Tarifnim sistemom i Metodologijom obračuna isporučene toplotne energije. Do njihovog usvajanja, građani su u Subotici plaćali fiksni deo računa 12 meseci godišnje, a varijabilni tokom grejne sezone.

S obzirom da se fiksni deo plaćao po kvadratu, a varijabilni po kilovatčasu, bilo je potrebno izvesti matematičko svođenje, tokom kojeg je izračunato da je prosečna cena za sve kategorije kupaca u prošloj godini bila 8,24 dinara po kilovatčasu.

Na osnovu ove cene, izvedene su cene za sve tri kategorije kupaca, koje sa uračunatim porezom od 10 odsto, predstavlja cene koje su predložene na usvajanje lokalnoj samoupravi.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 7522

Povezane vesti

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

cene grejanja

gradska toplana

radijatori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.