Komentara: 10
Pregleda: 5993
Foto

Usvojen novi tarifni sistem JKP "Subotička toplana"

30.10.2014. u 15:15h
Izvor: RTV City
Prema Izveštaju o ostvarenju bužeta Grada za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine, koji je usvojen na današnjoj, 25. sednici Skupštine, budžet je u navedenom periodu raspolagao sredstvima u visini od 3,5 milijardi dinara, što iznosi 53,2 odsto planiranog godišnjeg obima a u odnosu na isti period prethodne godine sa 5,8 odsto manje sredstava.
Usvojen novi tarifni sistem JKP "Subotička toplana"

Tekući prihodi budžeta ostvareni su u visini od 2, 8 milijardi dinara što predstavlja 60,1 odsto planiranog obima dok su primanja budžeta ostvarena u visini od 9,4 miliona dinara, što predstavlja 1,1 odsto od godišnjeg plana pošto nisu realizovana planirana zaduživanja u visini od 340 miliona dinara ni prodaja zemljišta u visini od 490 miliona dinara.

U prvih devet meseci 2014. godine iz gradske kase je utrošeno 2,8 milijardi dinara, odnosno 93,4 odsto sredstava, 49,7 odsto od planiranog obima. U strukturi raspoloživih sredstava preneta neutrošena sredstva iz prethodne godine učestvuju sa 8,2 odsto, odnosno 251, 8 miliona dinara.

Predstavnici opozicije u lokalnom parlamentu, imali su uglavnom iste zamerke kao i prilikom usvajanja šestomesečnog izveštaja, da budžet nije realan, ostvariv i razvojni i da nije jasno na koji način vladajuća većina planira da ubira sredstva i da njima upravlja, te da je očigledno, s obzirom na to da je kreiran u atmosferi formiranja nove skupštinske većine, da je svakoj partiji, da bi joj se priključila, obećano sve što je traženo. Istaknuto je i kako sa ovakvim ostvarenjem budžeta, Grad ne bi mogao da funkcioniše bez prenetih sredstava.

Odbornici su danas usvojili i novi tarifni sistem za obračun isporučene toplotne energije. Najznačajnija novina je uvođenje jedinstvene cene, u koju će biti uključeni fiksni i varijabilni deo i činjenica da će se računi za grejanje plaćati samo tokom grejne sezone, ne i po njenom isteku, kao što je do sada bio slučaj. Osim toga, potrošači će ubuduće, osim trajne, moći da traže i privremenu obustavu isporuke toplotne energije. Novi tarifni sistem primenjivaće se od 1. decembra.

Izvor: RTV City
25. sednica Skupštine grada 25. sednica Skupštine grada 25. sednica Skupštine grada 25. sednica Skupštine grada 25. sednica Skupštine grada 25. sednica Skupštine grada 25. sednica Skupštine grada 25. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5993

Povezane vesti

Povezane teme

subotička toplana

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

velika većnica

gradska toplana

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.