Komentara: 10
Pregleda: 5274

Usvojen novi tarifni sistem JKP "Subotička toplana"

30.10.2014. u 00:00h
Izvor: RTV City
Prema Izveštaju o ostvarenju bužeta Grada za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine, koji je usvojen na današnjoj, 25. sednici Skupštine, budžet je u navedenom periodu raspolagao sredstvima u visini od 3,5 milijardi dinara, što iznosi 53,2 odsto planiranog godišnjeg obima a u odnosu na isti period prethodne godine sa 5,8 odsto manje sredstava.
Usvojen novi tarifni sistem JKP "Subotička toplana"

Tekući prihodi budžeta ostvareni su u visini od 2, 8 milijardi dinara što predstavlja 60,1 odsto planiranog obima dok su primanja budžeta ostvarena u visini od 9,4 miliona dinara, što predstavlja 1,1 odsto od godišnjeg plana pošto nisu realizovana planirana zaduživanja u visini od 340 miliona dinara ni prodaja zemljišta u visini od 490 miliona dinara.

U prvih devet meseci 2014. godine iz gradske kase je utrošeno 2,8 milijardi dinara, odnosno 93,4 odsto sredstava, 49,7 odsto od planiranog obima. U strukturi raspoloživih sredstava preneta neutrošena sredstva iz prethodne godine učestvuju sa 8,2 odsto, odnosno 251, 8 miliona dinara.

Predstavnici opozicije u lokalnom parlamentu, imali su uglavnom iste zamerke kao i prilikom usvajanja šestomesečnog izveštaja, da budžet nije realan, ostvariv i razvojni i da nije jasno na koji način vladajuća većina planira da ubira sredstva i da njima upravlja, te da je očigledno, s obzirom na to da je kreiran u atmosferi formiranja nove skupštinske većine, da je svakoj partiji, da bi joj se priključila, obećano sve što je traženo. Istaknuto je i kako sa ovakvim ostvarenjem budžeta, Grad ne bi mogao da funkcioniše bez prenetih sredstava.

Odbornici su danas usvojili i novi tarifni sistem za obračun isporučene toplotne energije. Najznačajnija novina je uvođenje jedinstvene cene, u koju će biti uključeni fiksni i varijabilni deo i činjenica da će se računi za grejanje plaćati samo tokom grejne sezone, ne i po njenom isteku, kao što je do sada bio slučaj. Osim toga, potrošači će ubuduće, osim trajne, moći da traže i privremenu obustavu isporuke toplotne energije. Novi tarifni sistem primenjivaće se od 1. decembra.

Izvor: RTV City
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5274
Povezane vesti
Povezane teme
subotička toplana sednica gradskog parlamenta sednica lokalnog parlamenta velika većnica gradska toplana sednica skupštine grada skupštinsko zasedanje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.