Komentara: 34
Pregleda: 13894
Foto

Nova fasada na MEŠC-u za dve sedmice

30.07.2017. u 18:59h
Izvor: Subotica.com
Završeni su radovi na uređenju gornjeg dela prednje fasade Tehničke škole “Ivan Sarić”, a očekuje se da će deo ovog velelepnog zdanja zasijati starim sjajem 15. avgusta, do kada je rok za završetak radova na zapadnoj fasadi.
Nova fasada na MEŠC-u za dve sedmice

Uklonjene su skele sa gornjeg dela objekta, jer su kompletno završeni radovi na drugom spratu. Do završetka svih planiranih radova, ostalo je još uređenje prozora i balkona, koji su prethodnih godina, oronuli, bili velika pretnja za bezbednost đaka i profesora, kao i svih prolaznika.

- Sada se radi jedan deo radova oko prozora, koje je potrebno zaštititi limom. U toku su i radovi na balkonima, koji su učvršćeni posebnim konstrukcijama da ne bi došlo do rušenja.  Do polovine avgusta ostalo je još uređenje donjeg dela fasade, koji će,  još jednom,  tamnijom bojom biti prefarban - kaže Ivan Bajić, direktor Tehničke škole “Ivan Sarić”.

Nova fasada na MEŠC-u za dve sedmice

Da bi zgrada vratila nekadašnji izgled, potrebno je još uređenje bočnih, kao i dvorišne fasade. U Tehničkoj školi očekuju da će biti odobrena sredstva za drugu i treću fazu radova, kojima bi bio završen ulični deo fasade. Radovi na dvorišnom delu, zahtevaju značajno veća sredstva, a prema projektu za završetak cele fasade neophodna su sredstva u iznosu od oko 95 miliona dinara.

Zgrada Tehničke škole je spomenik kulture, izgrađena je 1912. godine, u stilu secesije, kao upravna zgrada Mađarske železnice. Od 60-tih godina u zgradi se nalazi Mašinski elektrotehnički školski centar-MEŠC, a poslednjih godina nosi naziv Tehnička škola “Ivan Sarić”. Nakon adaptacije posle 1945. godine, kada je oštećena u ratu, zgrada do sada, nikada nije obnavljana.

Nova fasada na MEŠC-u za dve sedmice

Izvor: Subotica.com
Radovi na fasadi škole Radovi na fasadi škole Radovi na fasadi škole Radovi na fasadi škole Radovi na fasadi škole Radovi na fasadi škole Radovi na fasadi škole Radovi na fasadi škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 13894

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

mešc

renoviranje fasade

ivan bajić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.