Komentara: 13
Pregleda: 7786

Vlada APV i Fond za kapitalna ulaganja brinu o problemima Subotičana

02.10.2013. u 14:12h
Izvor: subotica.rs
Prvi korak na rekonstrukciji dela fasade zgrade Tehničke škole ‘Ivan Sarić’ jeste da se iz budžetske rezerve predsednika Vlade AP Vojvodine obezbedi milion dinara za radove na obijanju dela fasade koji otpada sa zgrade škole. Ti radovi će početi u narednih sedam dana.
Vlada APV i Fond za kapitalna ulaganja brinu o problemima Subotičana

Zbog loših vremenskih uslova i zimske sezone ne možemo da pristupimo velikim zahvatima, saniraćemo ono što je interventno da pristup školi bude potpuno bezbedan kako za učenike tako i za nastavno osoblje. Po predmeru i predračunu radova planirano je 63 miliona dinara za sanaciju kompletne fasade na ovoj školi, izjavio je v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nebojša Malenković, na radnom sastanku održanom u prostorijama TŠ „Ivan Sarić”.

On je rekao da je Vlada AP Vojvodine prepoznala problematiku, da se odazvala na apel gradonačelnika Subotice Modesta Dulića i nadležnih iz TŠ „Ivan Sarić“ i da na kvalitetan način želi da pristupi rešenju ovog problema.

- To rešenje ne može da bude ad hok. Ovaj objekat je spomenik kulture, moramo da imamo kompletnu projektno- tehničku dokumentaciju i uđemo u postupak javne nabavke ako želimo da sve to uradimo na kvalitetan način. Pokrajinska Vlada hoće da pokaže da je odgovorna, da vodi računa i da brine o institucijama i ljudima. Radićemo po fazama. Verujem da ćemo s proleća 2014. godine videti skele na ovom objektu i da će zgrada škole biti sanirana u ugovorenom roku, kazao je Malenković.

Vlada APV i Fond za kapitalna ulaganja brinu o problemima Subotičana

Pre nekoliko meseci u nekim medijima objavljeno je da Fond za kapitalna ulaganja neće ispuniti obećanje kada je reč o dodatnim sredstvima za nastavak izgradnje zaštićenog dela zgrade subotičkog Narodnog pozorišta, podsetio je Malenković, i dodao da je večerašnji sastanak dobra prilika da gradonačelniku Modestu Duliću uruči odluku o dodeli dodatnih 85 miliona dinara za nastavak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta.

- Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je i u prethodnih nekoliko godina opredelio preko četiri milijarde dinara za projekte na teritoriji grada Subotice. Sa ovim dodatnim sredstvima i sredstvima koja su već bila preneta, pokrajinska Vlada je preko Fonda za kapitalna ulaganja samo u 2013. godini za Narodno pozorište obezbedila 150 miliona dinara. Gradonačelnik Dulić je pokazao više nego spremnost da odloži realizaciju nekih projekata koji su značajni za Suboticu činjenicom da je sanaciju fasade škole, kao alarmantan problem, uvrstio u red prioriteta, naglasio je, nakon uručenja odluke, Nebojša Malenković.

Gradonačelnik Modest Dulić je izrazio zahvalnost što su Fond za kapitalna ulaganja i pokrajinska administracija preduzimanjem ovih koraka još jednom dokazali spremnost da rešavaju probleme koji tište Suboticu.

- Iz Fonda za kapitalna ulaganja 2008. godine bio je rešavan višedecenijski problem – nedostatak fiskulturne sale u TŠ ‘Ivan Sarić’. Fond je tada izdvojio 1,2 miliona evra i izgradio najveću fiskulturnu salu u ovom gradu. Samo dve nedelje nakon što se pojavio problem na delu fasade na ovoj školi, već je izražena spremnost da se sanira ono što je interventno, da se uđe u ozbiljan rad na izradi projektno-tehničke dokumentaciji i da se početkom sledeće godine, kada počne građevinska sezona, sanira deo fasade ovog 100 godina starog objekta izgrađenog u stilu bečke secesije, istakao je Modest Dulić.

Uz zahvalnost na rešenju o dobijanju dodatnih 85 miliona dinara za izgradnju Narodnog pozorišta, gradonačelnik Dulić je izrazio uverenje da će stari, zaštićeni deo zgrade Narodnog pozorišta biti okončan do sredine 2014. godine.

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, mr Andor Deli, rekao je, između ostalog, da na teritoriji AP Vojvodine ukupno ima 477 osnovnih i srednjih škola i da su srednje škole, u skladu sa Zakonom o javnoj svojini, mahom prešle u javnu svojinu AP Vojvodine. Oko 70 odsto tih objekata, kazao je, građeno je od 1960. do 1990. godine, 10 posto je građeno tokom poslednjih 10 godina, a 20 posto objekata, među koje spada i TŠ „Ivan Sarić“, potiču s početka 20. veka i uglavnom su građevine od kulturnog značaja.

Vlada APV i Fond za kapitalna ulaganja brinu o problemima Subotičana

Sinoćnjoj svečanosti prisustvovali su predsednica Skupštine grada Subotice Maria Kern Šolja, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje, dr Etela Jerinkić, zamenik direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Imre Kern, direktorka TŠ „Ivan Sarić“ Eržebet Ivanović, članovi Nastavničkog veća, Školskog odbora, Saveta roditelja i predstavnici Đačkog parlamenta.

Izvor: subotica.rs

Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina

Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Rešenje o dodeli sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina
Pogledaj ostale fotografije

Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić"

Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije

Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"

Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije

Radovi na Narodnom pozorištu

Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 7786

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

Modest Dulić

tehnička škola ivan sarić

fond za kapitalna ulaganja

nebojša malenković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.