• Pregleda: 1953

Za Tehničku školu i dalje neizvesna fasada

U Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u ovom trenutku ne znaju šta će biti sa realizacijom prve faze rekonstrukcije zgrade fasade.
Za Tehničku školu i dalje neizvesna fasada

Nakon što su prošle godine sredstvima iz pokrajine urađeni interventni radovi, krajem 2014-te stigla je Odluka o dodeli oko 40 miliona dinara sredstava Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, za I fazu rekonstrukcije. Međutim, kako kaže direktor Ivan Bajić, Tehničke škole nema na spisku projekata koji će se, sada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, finansirati u 2015. godini.

Spisak je objavljen u Službenom listu Vojvodine, u okviru Pravilnika o načinu realizacije projekata, čija je realizacija započeta iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja. Direktor je Pravilnik i spisak video danas i sada namera da se, prvo u lokalnoj samoupravi, raspita o detaljima. Kako kaže, možda se ispostavi da odluka od prošle godine nema veze sa objavljenim Pravilnikom, iako ne veruje da je tako.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

3
tetka Odgovori
Sramota za naš grad i naše školstvo. Fasada Tehničke škole, fasada MEŠC-a i da ne nabrajamo.

Ne samo što su rugla grada nego i opšasne po život dece i građana. Ona fasada MEŠC-a sa tom zaštitnom ogradom koja godinama stoji tamo.............

Ima para za mnogop toga ovaj Grad a za ovakve stvari nema.
Salamander Odgovori
Kada nemate sredstava da konačno rešite fasadu jedne od najlepših građevina u Subotici malo se zamislite šta bi ste mogli da spojite kao korisno i povoljno. Pa neka škola sarađuje sa građevinskom školom i u tom okviru neka obezbede sredstva za školovanje građevinskog sektora. Nek urade nešto korisno što bi i deci završnih godina stručnih škola koristilo, pa se udruže i građevinski fakultet...da ne nabrajam, a sve u cilju opšteg dobra na sve zadovoljstvo građana, škola i privrede Subotice. Verujem da bi se dovoljno uštedelo da se reši još neka fasada, a ima ih poprilično koje su zrele za obnovu, a imali bi smo stručnjake koji su konačno nešto i naučili iz prakse. Jedino što tu ne mogu da se "ugrade" pravi ljudi...i to je žalosno.
dr.Ug Odgovori
Šta su Austro-Ugarska i Jugoslavija gradile ...ovi danas nemogu ni okrečiti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.