• Pregleda: 3084

Nema zainteresovanih za kupovinu Radio Subotice ni u drugom krugu?

Juče je istekao rok u kojem su potencijalni kupci mogli da se prijave za kupovinu Radio Subotice. Od Agencije za privatizaciju se za nekoliko dana očekuje zvanična vest o rezultatima drugog privatizacionog kruga.
Nema zainteresovanih za kupovinu Radio Subotice ni u drugom krugu?

Gradonačelnik Jene Maglai je izjavio da prema njegovim saznanjima zainteresovanih za kupovinu Radio Subotice nema, a lokalna samouprava ima ograničen manevarski prostor u pokušaju da održi ovu medijsku kuću.

- "Rok za završetak privatizacije je produžen do 31. oktobra, a grad je do tada obezbedio finansiranje. U republičkom budžetu obezbeđena su sredstva za socijalni program, a na zaposlenima u Radio Subotici je da odluče da li će tu mogućnost koristiti" - zaključio je Maglai.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

14
punisher Odgovori
ima, samo da se jos malo obori cena
Ljuban Odgovori
Skoro 50 godina postoji ovaj radio i vi ne možete da nađete način da ga sačuvate? Verovatno zbog toga što je imao zadnje 2 godine direktora koji je iza sebe ostavio samo mobing i kasu u dubokom minusu.
safet Odgovori
Bice prodato za stotinak evra koliko.i zaista vredi ta stanica. Nikada nije ni valjala ocajan program losa muzika sve je to uticalo da propadne...
Radio sabac je prodat za 1000e a vi ocete suboticu da prodate za 30000e pa niko nije lood da plati toliko...
maslacak Odgovori
treba da se radio subotica prikljuci nekoj privatnoj radio stanici a nacionalni saveti manjina da sa njima sklope ugovor i subvenisu program na jezicima nacionalnih manjina ;tako ce svi biti namireni i prestace agonija oko radio subotice
Vesko Odgovori
Sta se sekirate. Brzo ce doci kraj vladavine ovoj vlasti, pa ce to neka druga garnitura resavati.
Otimali ste se za vlast, a sve vam se gasi, pa je red na vama, da nestanete sa polticke scene.
Poreske pare trebaju negde drugde Odgovori
Dosta je sponzorisanja. Poreske pare trebaju da se investiraju u Obrazovanje i Zdravstvo kao i u Infrastrukturu!
bona fide Odgovori
Kad izadjes na trziste onda tek vidis koliko vredis. Lako je bilo poslovati sa narodnim parama i izigravati multi, multi...
Upućen Odgovori
@bona fide: "Kad izadjes na trziste onda tek vidis koliko vredis. Lako je bilo poslovati sa narodnim parama..."

Prvi izlazak na tržište bio im je 1992. godine kada su "pametni" zaposleni odbili da budu deo sistema Udruženih radio stanica i Radio televizije Srbije. U najgore moguće vreme hiperinflacije i sankcija ostadoše bez tehničke i novčane pomoći. Tada je jedan njihov zaposleni (neću da mu navodim ime) spas našao u ugovaranju oglašavanja od čega je deo plata isplaćivan u novcu a deo u robi. Umesto "hvala" bio je popljuvan, najuren i protiv njega pokrenut sudski postupak. Obezbedio im je egzistenciju a oni ga pustili niz vodu.

Da pišem još?

Ima toga koliko god hoćete ali za sve je zajedničko jedno - oni koji su valjali odatle su najureni. Oni koji su ostali jednostavno su preumljeni i pretvoreni u nekvalitetan kadar. Negativna energija uvek je vladala Radio Suboticom. Jedan od zaposlenih iz nemoći je svoj spokoj našao u samoubistvu. Pred kraj je na svom FB profilu preko slika u postovima poručivao "zašto niko neće da se igra sa mnom" i "pitam se gde su svi nestali, da li odmaraju, da li se kriju od mene, da li da odem i ja".

To vam je Radio Subotica. Ona, RTV City, Ju eko i K23 četiri su stuba medijske i svake druge propasti ovog grada. Četiri jahača Apokalipse.

P.S.

Nadam se da će subotica.com objaviti komentar. Radi istine i spasenja duša.
makazar Odgovori
Po običaju kada se pojavi neka vest o Radio Subotici ili o bilo kojoj firmi ili brendu koji je pravi subotički, jave se dežurni pljuvači kojima ništa ovdašnje nije priraslo srcu ni posle 20 godina. Baš me zanima gde će te posle 31 - og oktobra slušati lokalne vesti. Možda na Prvom radiju, ili Yu ecu koji je već postao novosadski ili možda na piratskom Radiju Hajdukovo...eventalno na City radiju za one koje vole ful narodnjake. Uspeli ste gospodo nazadnjaci da pogasite sve živo po Subotici. A lokalna vlast se baš založila za radio Suboticu ...vidi se po izboru direktora zvanog mobing mešter. Svaka Vam čast al nemojte više da se trudite. Sramota, bruka , sram Vas bilo.
Jozo Odgovori
Hteli ste kapitalizam? Pa uživajte u njemu!
Neša... Odgovori
@makazar:

- Radio Subotica brend koji je pravi subotički - NETAČNO
- Yu ecu je već postao novosadski - NETAČNO
- piratski Radio Hajdukovo - NETAČNO
- Uspeli ste gospodo nazadnjaci da pogasite sve živo po Subotici - NETAČNO
- lokalna vlast se baš založila za radio Suboticu - NETAČNO
- direktor zvani mobing mešter - NETAČNO

Makazar, NEMATE POJMA!
Vesko Odgovori
Trebali ste angazovati nekog od stecajnih upravnika pa bi se brzo prodalo,makar grad morao platiti.
Oni imaju iskustva sa prodajama onog sto nije njihovo i zasad im dobro ide.
pajo Odgovori
totalno nezanimljiv program. zaustavili su se negde krajem sedamdesetih u vreme radnih akcija. program namenjen toj generaciji,penzionerima koji se sećaju tog vremena. da se razumemo i ja sam ta generacija ali slušam Index ili B92. dakle da sumiramo,neću ni primetiti ako se ugasi ta radio stanica.
marko Odgovori
Spas je da se da na poklon samo kome to treba ?? Svm ima svoje poslušnike jedino da se sns žrtvuje pa da pokuša da spasi ovo propalo preduzeće , ja bih dao dr džeja pa nek se pokaže
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.