Komentara: 11
Pregleda: 3665

Radio Suboticu treba sačuvati

28.11.2013. u 17:43h
Izvor: Radio Subotica
Na današnji dan pre 45 godina, Radio Subotica počela je sa emitovanjem programa na srpsko–hrvatskom i madjarskom jeziku.
Radio Suboticu treba sačuvati

Radio Suboticu treba sačuvati kao lokalni javni servis, nedvosmislena je poruka sa dašanje svečane sednice Upravnog odbora ove medijske kuće, koja je povodom rodjendana radija održana na temu "Radio Subotica–45 godina rada–izazovi, perspektive, razvoj".

Protivljenje privatizaciji izraženo je kod svih današnjih govornika na sednici u Gradskoj kući, a to je bila i reakcija na emitovan snimljen razgovor sa pomoćnikom ministra kulture Sašom Mirkovićem, koji je rekao da u nacrtu medijskog zakona ostaje privatizacija medija do kraja naredne godine, te da on ne smatra da će predloženim zakonskim rešenjima biti smanjenja prava nacionalnih manjina na informisanje. Perspektiva koju smo čuli od pomoćnika ministra vodi u propast, a dokaz tome su i rezultati dosadašnje privatizacije medija, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Interes Subotičana je da Radio Subotica ostane ovakva kakva jeste, a lokalna samouprava treba da joj obezbedi uslove i finansijska sredstva za još bolji rad. Radio Subotica višejezičkim programom stvara atmosferu poverenja medju nacionalnim zajednicama i nešto takvo se ne sme uništiti privatizacijom, rekao je Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za informisanje, koji je naglasio da medijski zakoni treba da uvaže specifičnosti Vojvodine.

Radio Suboticu treba sačuvati

Radio Subotica mora opstati kao radio subotičke zajednice, rekao je gradonačelnik Jene Maglai izrazivšu nadu da će u zakonima biti mesta za opravdane izuzetke. Želju za trajanjem ovoj medijskoj kući uputio je i predsednik Skupštine grada Radmilo Todosijević. Nacionalnim manjinama je najvažnije informisanje na lokalu, a programi na manjinskim jezicima sigurno neće biti profitabilni budućim vlasnicima, rekli su predstavnici hrvatske, nemačke i bunjevačke nacionalne zajednice.

Podršku Radio Subotici i protivljenje privatizaciji izrazili su i odbornici u Skupštini grada Robert Santo i Ivan Ušumović, kao i član Predsedništva Udruženja madjarskih novinara Vojvodine Ištvan Benčik.

Izvor: Radio Subotica
Sednica Upravnog odbora Radio Subotica Sednica Upravnog odbora Radio Subotica Sednica Upravnog odbora Radio Subotica Sednica Upravnog odbora Radio Subotica Sednica Upravnog odbora Radio Subotica Sednica Upravnog odbora Radio Subotica Sednica Upravnog odbora Radio Subotica Sednica Upravnog odbora Radio Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3665

Povezana vest

Povezane teme

Radio Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.