• Pregleda: 3102

Poznati metod i model privatizacije "Radio Subotice"

U toku je postupak privatizacije oko 70 medijskih kuća u Srbiji. Među njima je i Radio Subotica, a Ministarstvo privrede je ovih dana obavestilo Grad, kao osnivača, o mogućem modelu i metodu privatizacije.
Poznati metod i model privatizacije "Radio Subotice"

Po rečima Ljubiše Stepanovića, vršioca dužnosti direktora Radio Subotice, predloženo je da ovaj medij bude privatizovan po modelu prodaje kapitala i po metodu javnog prikupljnja ponuda.

Osnivač o tome treba da se izjasni u roku od mesec dana, a u međuvremenu u javnosti se pojavljuju i informacije o potencijalnom kupcu. Prema nezvaničnim informacijama, za Radio Suboticu je zainteresovana firma koja nema ni jednog zaposlenog, i vrtoglavo uvećanje prihoda sa 500 hiljada na 11 miliona dinara u protekle četiri godine.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

11
earthworker Odgovori
"firma koja nema ni jednog zaposlenog, i vrtoglavo uvećanje prihoda sa 500 hiljada na 11 miliona dinara u protekle četiri godine"

zanimljivo!
bah Odgovori
Sad kad je kupi neki polupismeni ljakse i pretvori Radio Suboticu u neki ruzicasti trash radio...
ma neka ga je Odgovori
ma nije to ni bitno ko će da privatizuje radio Suboticu bitno je samo to da Ljubiša više neće moći direktorovati onda !
Joja Odgovori
To će da kupi madjarski lobi i zato su i osnovali firmu i dovukli lovu iz Madjarske. Tako da i nema zaposlenih.
građanin Odgovori
Ta firma je lopovska treba da se pozabave finasiski ispektori policija pa da se vidi kako firma bez i jednog zaposlenog ima profit. Da ne prođemo kao sa subotičkim novinama.
balfasz Odgovori
S obzirom da seprodajom nece ostvariti neki "bogznakakav" prihod, jednostavnije bi bilo da se sve to lepo ugasi... Oprema da se rasproda, bar ono sto moze da se iskoristi izmedju ostalim lokalnim medijima a zaposleni takodje, ako su talentovani i radni sigurno ce naci svoje mesto u ostalim gradskim medijima...
Jednostavno, vreme je pregazilo Radio Suboticu, i ona, iako bude privatizovana nece nikad biti ono, sto je nekad bila...
bisni Odgovori
Potencijalni kupac?
http://www.teleprompter.rs/okupirani-mediji-treca-srbija-vlasnik-novina-novosadskih.html
Za ovoga je i Stepanovic bogomdani "kadar".
Realan Odgovori
Taj trećesrbijaš mora da je neki "poštenjača" kada ima toliko novca da je mogao da kupi novinske agencije.Ali nije ni čudo,pošto u Novom Sadu vladaju naprednjaci,a oni su bliski sa ovima iz treće srbije pa kome će prodati nego onima njima bliskim.
Bojim se da će i Radio Subotica završiti u rukama nekog trećesrbijaša ili naprednjaka i to kupljenu preko neke offshore firme.
Nažalost nastavlja se i dalje pljačkaška privatizacija.Prodaje se sve u bescenje.
Nebitno Odgovori
Radio Subotica je postala prošlost padom Berlinskog zida ali ni njima ni svim dosadašnjim režimima to očigledno još uvek nije jasno. Kako i da bude jasno kada režime čine nestručni i nesposobni politikanti. Punih 25 godina ulažu u medij koji nema perspektivu. Od njega korist nema niko SEM zaposleni i politikanti. I jedni i drugi isto toliko godina na istim pozicijima se vrte ukrug, troše i jedu sve oko sebe - privredu, ekonomiju, obrazovanje, zdravstvo, sport, kulturu... sve društvene grane. Na kraju, a kraj je stigao, ostaje da jedno drugom povade oči (to je davno počelo - prenos događaja je u Skupštini i u medijima) i da se međusobno istrebe (uskoro sledi početak - otkaz za oko 25.000 lezilebovića na državnim jaslama).

Radio Subotica, Yu Eco i K23 su paradigma propasti celokupnog društva jer toj propasti oni daju logističku podršku i u sadejstvu (saučesništvu) sa naručiocima i finansijerima (od novca društva a ne finansijera) sprovode je veoma uspešno.
Intelektualka Odgovori
Zastareo medij sa prevazidjenom programskom shemom, sa velikim brojem zaposlenih koji rade u proseku dva sata dnevno. Radio Subotica je medijska kuća u koju se slilo najviše novca, a mnogo se i opralo. Davno je trebalo privatizovati ovu tromu novinarsku kuću sa izveštačima( a ne novinarima).
lakumity Odgovori
" firma koja nema ni jednog zaposlenog, i vrtoglavo uvećanje prihoda sa 500 hiljada na 11 miliona dinara u protekle četiri godine."
Izgleda da je ova informacija interesantna samo nama - smrtnicima a poreznicima i ostalim inspekcijama ne.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.